Економіка

Управління захисту споживачів у Житомирській області за рік зареєструвало 300 скарг на неякісні товари та послуги

19 February 2018, 09:39

У 2017 році до управління захисту споживачів у Житомирській області надійшло 288 звернень, за результатами яких споживачам повернуто 28,8 тис. грн.

Про це 14 лютого під час засідання колегії за підсумками діяльності ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області за минулий рік доповіла в.о. начальника управління захисту прав споживачів у Житомирській області Жанна Ковальчук, - повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

«Відділом контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства проведено 189 перевірок, у 42 – виявлено порушення. До управління захисту споживачів за звітний період надійшло 288 звернень, за результатами розгляду звернень споживачам повернуто 28,8 тис. грн», - інформує сайт.

За даними в.о. начальника управління, продовж року досліджено 98 рекламних об’єктів, виявлено порушення у 8 суб’єктів господарювання та застосовано 8 фінансових санкцій на суму 12,65 тис. грн.

Відділом ринкового та метрологічного нагляду проведено 51 перевірку об’єктів нагляду, застосовано 39 господарських штрафів, до бюджету стягнуто 249,70 тис. грн, - інформує Держпродсподживслужба.

Нагадаємо, у 2017 році сектором контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області розглянуто більше десятка звернень від фізичних осіб щодо правильності нарахування плати за компослуги.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році Держспоживслужба у Житомирській області стягнула з підприємців 250 тисяч гривень за продаж неякісних товарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі