Влада

Гройсман пообіцяв в прямому ефірі «викривати негідників в погонах», які вимагають хабарі від підприємців

28 February 2018, 12:16

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман ініціює створення спеціальної комісії з питань виконання вимог законодавства з захисту бізнесу і відповідальності контролюючих органів за надмірний тиск на підприємців.

Відповідну ініціативу глава Уряду озвучив під час засідання Уряду 28 лютого – інформує прес-служба Кабінету міністрів.

Гройсман підкреслив, що до складу комісії увійдуть представники передусім ділових кіл, і кожен випадок тиску на бізнес буде обговорюватися в прямому ефірі.

«В прямому ефірі будемо викривати негідників в погонах, які, незважаючи на те що їх побратими стоять на фронті, паразитують і вимагають хабарі», - сказав глава Уряду.

Він наголосив, що в Уряді поважають слідчих, які розслідують важкі злочини, нацгвардію, бойові підрозділі, але засуджують тих, хто в середині системи «паплюжить погони і вимагає хабарі від підприємців.

«Ми покладемо цьому край. Потрібно поставити крапку в беззаконні. Ми публічно будемо захищати чесний бізнес. Нікому не дам можливості приховувати злочини», - сказав прем’єр-міністр.

Довідка КМУ: У вересні минулого року в Києві пройшла велика нарада за участю президента України, прем’єр-міністра, народних депутатів та керівництва Генеральної прокуратури. Однією з ініціатив, проголошених під час зустрічі, стала ініціатива «Маски-шоу-стоп», покликана покласти край будь-яким проявам тиску силових органів на підприємців. Як підкреслював прем’єр-міністр Володимир Гройсман, тиск на чесний бізнес, який працює відповідно до законодавства, сплачує податки, створює продукт і забезпечує робочі місця – неприпустимий. Продовженням цього діалогу став законопроект про протидію тиску на бізнес, розроблений спільно Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ, Секретаріатом Кабінету Міністрів, Офісом бізнес-омбудсмена та іншими відомствами. Законопроект був ухвалений Парламентом рекордною кількістю голосів - понад 300 «за».

Як повідомляв Житомир.info, 16 листопада минулого року Верховна Рада ухвалила закон, який захищає бізнес від тиску силовиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гройсман бізнес перевірки КМУ  
Матеріали по темі