Події

Житель Малинського району захворів на ботулізм після вживання консервованих грибів

28 February 2018, 17:10

Після вживання консервованих грибів житель Малинського району захворів на ботулізм

Про це інформує прес-служба Малинської міської ради.

«Малинське районне управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує жителів м. Малин та Малинського району, що 26 лютого в Малинському районі зареєстровано захворювання однієї людини на ботулізм - після вживання консервованих грибів домашнього приготування», - поінформували в міській раді.

Ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum та її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Це досить важке захворювання токсикоінфекційного характеру, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи, спинного та довгастого мозку, а також до розвитку гострої і прогресуючої дихальної недостатності. В результаті відсутності належного лікування ботулізму не виключається настання летального результату.

Нагадаємо, 14 лютого під час засідання колегії за підсумками діяльності ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області за 2017 рік начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська розповіла, що у Житомирській області фахівці зареєстрували 4 побутових випадки ботулізму, пов’язаних з вживанням консерв домашнього приготування та 15 випадків отруєння грибами.

Як повідомляв Житомир.info, 6 січня перший у 2018 році випадок ботулізму зареєстрували в Новоград-Волинському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малинський район гриби ботулізм  
Матеріали по темі