Події

У Житомирській області зареєстрований перший у 2018 році випадок захворювання на ботулізм

22 January 2018, 13:00

У Житомирській області був зафіксований перший у 2018 році випадок захворювання на ботулізм.

Про це пише сайт Новоград-Волинської РДА.

«На початку 2018 року випадок ботулізму зареєстрований в Новоград-Волинському районі, який для хворої закінчився благополучно: вона вчасно звернулася за кваліфікованою медичною допомогою. Аналізуючи випадок отруєння причиною захворювання була в'ялена риба придбана в супермаркеті. За даними ВООЗ в минулі роки причиною захворювання найчастіше ставали продукти домашнього приготування. Останнім часом почастішали випадки виникнення захворювання після вживання товарів промислового виробництва, придбані в цілком легальних супермаркетах. При ботулізмі в першу чергу надання першої медичної допомоги полягає у детоксикації, тобто нейтралізації ботулотоксину, за допомогою сироватки від ботулізму», - йдеться на сайті.

У ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» Житомир.info 22 січня підтвердили інформацію щодо хворого на ботулізм.

«Дійсно, в одному з сіл Новоград-Волинського району був зафіксований випадок ботулізму. Жінка, 1978 р.н., 6 січня звернулася спочатку до приватної клініки щодо захворювання, потім в інфекційне відділення районної лікарні. Її одразу ж госпіталізували з підозрою на ботулізм. Відомо, що ще 1 січня вона вживала домашні консервовані гриби та овочеве асорті. Зразків продуктів, на жаль, не залишилося. Жінці вкололи сироватку від ботулізму. 20 січня вона була виписала з лікарні. Так як жінка проживає одна, лікарі їй розповіли, які негативні наслідки можуть бути, якщо вживати неправильно приготовлені домашні консервації», - наголосили в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Як повідомляв Житомир.info, за шість місяців 2017 року в Житомирській області зареєстрували 2 випадки ботулізму. В УОЗ зазначили, що у випадку виявлення в Житомирській області ботулізму сироватку везтимуть з Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський район ботулізм хвороба  
Матеріали по темі