Місто

У міській раді небайдужих житомирян просять повідомляти про місця перебування безпритульних

1 March 2018, 09:03

Кінець зими відзначився холодною погодою. На найближчі дні житомирські синоптики обіцяють збереження морозної погоди, снігопади. У зв'язку зі значним зниженням температури постає питання можливого переохолодження людей без місць постійного проживання.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

«З метою вирішення проблем бездомних громадян міста Житомира громадською організацією «Милосердя» утворено та зареєстровано благодійні організації «Центр обліку бездомних осіб» та «Комплексний заклад соціального захисту для осіб, що потрапили в складні життєві обставини», які відповідно до Меморандуму, укладеного з міською радою, здійснюють соціальний захист бездомних осіб. Соціальний патруль, який діє при Центрі обліку бездомних осіб проводить обстеження можливих місць перебування безпритульних та супроводжує їх до комплексного закладу, де безхатченки отримують притулок, побутові санітарно-гігієнічні послуги, гаряче харчування, одяг та взуття», - йдеться у повідомленні.

В комплексному закладі знаходиться 85 ліжко-місць для тимчасового перебування безпритульних, якими скористались 56 осіб.

«Закликаємо усіх бути небайдужими і повідомляти про факти та місця перебування бездомних осіб за телефоном 067-944-58-34 або скеровувати їх безпосередньо за адресою закладу: 1 пров. Іподромний, 15-а. На жаль, серед людей без місць постійного проживання нерідко зустрічаються особи з психічними захворюваннями, госпіталізація яких можлива виключно за їх згодою. Як правило, такої згоди вони не дають або категорично відмовляються від направлення до закладів, тобто не налаштовані допомогти собі, тому всі зусилля надати допомогу в межах правового поля можуть залишатися марними», - зазначили у мерії.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня в Житомирській області очікується ускладнення погодних умов: снігопади, хуртовини і ожеледиця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада безпритульні мороз 
Матеріали по темі