Місто

​Депутати дозволили орендарям викупити 25 «поліпшених» комунальних приміщень у Житомирі

1 March 2018, 17:14

164,4 кв. м в приміщенні історичної будівлі на вул. Пушкінська, 8 у Житомирі дозволили викупити з умовою реставрації фасад.

Така рекомендація була ухвалена під час розгляду на сесії питання про перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації у 2018 році.

«Коли цей підприємець брав приміщення в оренду, в умовах виконкому було відреставрувати фасад, бо це історичне приміщення. Він подав документи на викуп цього приміщення, але роботи по реконструкції не були зроблені», - поінформував мер Сергій Сухомлин.

Врешті, депутати ФОП Федорко В.А. дозволили приватизувати приміщення на вул. Пушкінська, 8 «після проведення робіт по реконструкції фасаду даного будинку».

ФОП Розенберг І.Б. відмовили в приватизації 6,8 кв. м по вул. Київська, 28, бо це приміщення є під’їздом житлового будинку.

З додатку на викуп виключили 19,3 кв. м на вул. Святослава Ріхтера, 17, які орендує ПБМП «Спецреммонтаж», та 57 кв. м на вул. Ціолковського,14, які орендує ФОП Мамедов Муслум А.О. Загалом, депутати дозволили викупити 25 «поліпшених» приміщень.

Також депутати підтримали пропозицію бюджетної комісії залишити в переліку приміщень, які виставляють на аукціон, лише вільні та ті, в яких знаходяться державні установи: «Ощадбанк», «Укрпошта», «Укртелеком» та магазини лікеро-горілчаного заводу.

Проект рішення з проголосованими змінами підтримали 30 депутатів з 38 присутніх (всього у Житомирській міській раді 42 депутати).

Нагадаємо, у проект рішення сесії про перелік об’єктів комунальної власності міста Житомира, що підлягають приватизації у 2018 році, на викуп пропонувалося 28 приміщень, для продажу з аукціону - 78. Кому саме збиралися продати нерухомість без аукціону читайте тут. Як швидко провести поліпшення орендованого об'єкту та викупити його показано на прикладі котельні по вул.Київська,10.

Як повідомляв Житомир.info, на 2018 рік у Житомирі запланували «велику приватизацію» комунальної нерухомості: в грудні 2017 року депутати затвердили перелік 239 об’єктів, що можуть бути продані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міська рада приватизація  
Матеріали по темі