Місто

Влада Житомира чекає лист МОН і 5 березня буде вирішувати, коли закінчаться «газові канікули»

3 March 2018, 18:01

Наразі проблему з газопостачанням у країні вдалося оперативно вирішити, тому вже в понеділок, 5 березня, усі заклади освіти – дитячі садки, школи, ПТНЗ та виші – працюватимуть у звичайному режимі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

«Відповідне рішення прийняв Кризовий комітет Міністерства енергетики та вугільної промисловості України сьогодні, 3 березня 2018 року. Беручи до уваги рішення кризового Комітету, Міністерство освіти і науки України надіслало відповідний лист-роз’яснення усім вишам, а також місцевим органам самоврядування, у сфері управління яких знаходяться інші заклади освіти», - зазначається у повідомленні.

У листі, зокрема, йдеться, що виключення можуть становити ті заклади, які не працюють з причин, що не стосуються газопостачання. Наприклад, такою причиною може бути карантин або інші обставини.

«Також звертаємо вашу увагу, що безпосереднє рішення про призупинення або відновлення роботи закладів вищої освіти приймає сам заклад у межах власної автономії. Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти», - йдеться у листі за підписом міністра освіти Лілії Гриневич.



У міській раді поки не можуть сказати, коли житомирські школярі підуть на навчання, але однозначно це буде не в понеділок.

«Ми чекаємо лист-роз’яснення Міносвіти, проаналізуємо ситуацію в місті, впевнимося в тому, що газопостачання нормалізовано і тоді будемо приймати рішення. Але однозначно в понеділок, 5 березня, навчальний процес ще не відновлюється», - прокоментувала Житомир.info телефоном новообраний заступник мера Житомира Вікторія Краснопір.

Нагадаємо, 2 березня мер Житомира підписав розпорядження про призупинення навчального процесу у школах, ПТУ на НВК з 3 по 7 березня.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня на засідання РНБО обговорювалося питання щодо зменшення російським «Газпром» тиску в газопроводах, «Нафтогаз» просив українців зменшити споживання газу, щоб протриматися всього 3-4 дні до потепління. 2 березня терміново зібралися міська та обласна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, які вирішили призупинити навчання до 7 березня. Крім зупинення навчання у школах, житомирян просили також обмежити споживання газу, а обласна комісія рекомендувала призупинити процес у ПТУ та вищих навчальних закладах, які споживають природний газ. Вранці 3 березня голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив, що українська газотранспортна система повністю збалансована і працює в штатному режимі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа навчання газ  
Матеріали по темі