Події

​У недіючому кафе на околиці Житомира колишній в’язень разом з подругою виготовляли наркотики

5 March 2018, 16:24

У Житомирі поліцейські припинили виготовлення амфетаміну.

Про це 5 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Під час оперативно-профілактичного відпрацювання обласного центру правоохоронці виявили приміщення, в якому виготовлявся амфетамін. На місці події поліцейські затримали двох житомирян, а також вилучили порошкоподібну речовину, посуд і обладнання», - інформує поліція.

За даними відділу комунікації, працівники підрозділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП Житомирщини під час заходів у рамках операції «Мігрант» перевірили будівлю колишнього кафе на околиці м. Житомира і з’ясували, що приміщення використовують місцеві жителі для виготовлення заборонених речовин. Відтак до заходів долучились працівники Управління протидії наркозлочинності.

«Під час огляду будівлі правоохоронці виявили колби та інший посуд, електронні ваги, охолоджувач, пляшки з реагентами тощо. На обладнанні та склі знаходилось нашарування порошкоподібної речовини. Тут же був вже готовий порошок вагою близько 50 г. На момент огляду всередині знаходились двоє житомирян, 33-річний чоловік та 20-річна жінка, які саме займались виготовленням препарату. Усе виявлене вказувало на налагоджений процес виготовлення небезпечної психотропної речовини – амфетаміну», - інформує поліція.

Вилучену речовину направили на експертне дослідження, - повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини Олексій Душейко. Обох затриманих доставили до відділу поліції для з’ясування обставин.

«Чоловік, який раніше вже був засуджений за вбивство, пояснив, ніби виготовляв амфетамін для себе та співмешканки. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Нині поліцейські встановлюють усіх причетних до правопорушення та можливі шляхи розповсюдження забороненої речовини», - інформує відділ комунікації.

Житомир.info

Фото відділу комунікації ГУНП:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амфетамін наркотики поліція  
Матеріали по темі