Влада

За два місяці у Житомирській області планують призвати на військову службу близько 600 осіб

5 March 2018, 17:05

З 1 березня 2018 року на Житомирщині розпочався весняний призов громадян на строкову військову службу. У квітні-травні планується призвати близько 600 осіб.

Про це повідомив заступник голови ОДА Ярослав Лагута 5 березня під час брифінгу з питань призову, - пише сайт облдержадміністрації.

«Указом Президента України дано старт весняної призовної кампанії 2018 року з 1 березня. Підлягає виклику у військові комісаріати області 19 тисяч 354 особи. Планується загалом призвати близько 600 осіб. Призову у військові частини підлягають ті юнаки, які досягли 20 років і мають не більше 27 років. І що головне – строковиків не направляють у зону АТО», – зазначив Ярослав Лагута.

За словами заступника Житомирського обласного військового комісара Олександра Реця, Державна прикордонна служба знову набирає строковиків, тому у цьому році кілька десятків юнаків потраплять саме до прикордонників. Більша частина піде у ЗСУ, Національну гвардію і Державну спеціальну службу транспорту.

«Призов буде здійснюватися через призовні комісії. Спочатку юнаки направляються до навчальних центрів для первинного навчання, після чого будуть направлені до військових частин. Вони набудуть військово-облікових спеціальностей. Термін проходження служби – 1,5 роки, для тих, хто має вищу освіту – 1 рік», – розповів Олександр Рець.

При призові юнаки отримують грошову допомогу у розмірі 3,5 тис. грн. Вони перебувають на повному державному утриманні, а також щомісяця для додаткових потреб юнаки отримуватимуть 154-245 грн. При звільненні у запас їм виплачується вихідна допомога у розмірі від 1332 грн до 5960 грн залежно від посади. Під час проходження служби військові-стороковики також можуть отримати відпустку до 10 днів. У разі призову за юнаками зберігаються місце навчання та місце роботи.

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого 2018 року на черговому засіданні виконавчого комітету було внесено додатковим питання щодо утворення міської призовної комісії та затверджено її склад і затвердити графік її роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лагута Рець військовий призов  
Матеріали по темі