Суспільство

У лютому рибалки Житомирської області брали забагато жерлиць та ловили надміру мотиля

6 March 2018, 13:36

У лютому 2018 року рибоохоронний патруль вилучив центнер риби, сотні сіток і «косинок».

Про це 6 березня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Усього в лютому рибоохорона викрила 164 правопорушень, з яких 97 - це перевищення дозволеної кількості жерлиць на одного рибалку. Крім того, за грубе порушення правил рибальства було затримано 24 правопорушника. У результаті проведених рибоохоронних заходів по ринках області складено 9 адміністративних протоколів та вилучено 100 кг риби», - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, за місяць рибоохоронний патруль вилучив 335 знарядь лову, з яких 256 - заборонені. Це в основному косинки та сітки, які після рішення суду будуть знищені.

«Також протягом місяця патрульними зафіксовано 5 випадків перевищення у 2-3 рази дозволеної добової норми вилову мотиля (личинки хірономід). Згідно п.4.9 Правил любительського і спортивного рибальства, вилов мотиля дозволяється на водоймах загального користування для застосування як наживки при риболовлі або для потреб акваріумного риборозведення в кількості не більше 0,1 кг на ловця за добу. За 1 кг мотиля правопорушнику доведеться заплатити штраф у розмірі 510 грн», - попереджає рибоохоронний патруль.

Про факти порушень Правил рибальства, незаконного збуту водних біоресурсів чи продажу заборонених знарядь лову громадян просять повідомляти на телефон «гарячої» лінії рибоохоронного патруля: (0412)24-57-81, 0674146074.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 інспектори рибоохоронного патруля чергували на зловмисників, робили засідки, оперативно виїжджали на дзвінки громадян, залучали громадських інспекторів, проводили рейди одразу двома оперативними групами.

Житомир.info

Фото рибоохоронного патруля:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохорона патруль риба сітка  
Матеріали по темі