Тема дня

​«Тема дня» на Житомир.info: чи реально сортувати сміття і чи штрафуватимуть тих, хто цього не робить

6 March 2018, 16:45

З 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Правка, яка забороняє захоронення на полігонах неперероблених побутових відходів, була внесена в закон ще у 2012 році. Восени 2017 в повну силу запрацювала Угода про асоціацію з ЄС, тож всі закони, які відповідають європейським нормам (а правка відповідає директивам ЄС), мають виконуватися.

У законі немає переліку та послідовності операцій із відходами, однак вказано, що за порушення закону передбачена система штрафів: для населення – від 340 до 1360 грн, для юридичних осіб – від 850 до 1700 грн.

Однак чи працює на практиці, чи є сенс сортувати сміття, якщо потім воно все одно разом потрапляє на звалище та хто і як штрафуватиме за порушення норм законодавства? Ці запитання поки лишаються без відповіді.

Щоб прояснити ситуацію із сортуванням відходів в Житомирі, ми запросили до студії заступника Житомирського міського голови Сергія Кондратюка. Із гостем програми «Тема дня» спробуємо з’ясувати, як сортувати сміття містянам та хто може їх оштрафувати.

Початок ефіру о 17:00.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Тема дня сміття  
Матеріали по темі