Здоров'я

Членів «Лікарняної каси Житомирської області» попереджають про розірвання угоди з діагностичним центром

13 March 2018, 13:42

Обласний консультативно-діагностичний центр з 1 квітня 2018 року розриває угоду на проведення обстежень членів «лікарняної каси».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області».

«Інформуємо, що за ініціативою обласного медичного консультативно-діагностичного центру з 1 квітня 2018 року розривається угода на проведення лабораторних та діагностичних обстежень членів ЛК. Діагностичний центр стає комунальною установою і буде надавати всім, хто звертається, платні послуги. З метою вирішення даної проблеми Лікарняною касою укладено угоди з обласною клінічною лікарнею ім. О.Ф.Гербачевського та приватною лабораторією «Малікс-мєд» («Інвіво»), які з 1 квітня за рахунок ЛК будуть проводити лабораторні дослідження усього спектру аналізів за направленням лікарів. Також вирішується питання проведення діагностичних обстежень (УЗД та інших) на базі ОКЛ ім.О.Ф.Гербачевського», - йдеться у повідомленні.


У звіті про роботу за 2017 рік зазначається, що минулого року в ЛК вступили 7 130 осіб і наразі в ній перебуває 208 526 громадян – це становить 16,8% від загальної кількості населення області.


«За показником вступу до ЛК лідирують міста Житомир та Новоград-Волинський (включно з районом), Коростень і Коростишівський район. Проте в ряді районів – Лугинському, Коростенському, Брусилівському, Народицькому, Ружинському – ситуація зі вступом їх мешканців до Лікарняної каси бажає бути кращою, адже в кожному з них протягом року членами організації стали менше 100 осіб... При запланованих 69 млн. 889 тис. грн., фактична сума надходжень склала 70 млн. 735 тис. грн. Витрати ж при цьому склали 67 млн. 764 тис. грн. – 85% їх були спрямовані на основну діяльність. Так, ліків та виробів медичного призначення надано закладам охорони здоров’я області шляхом централізованого постачання та через аптечну мережу на суму 44,3 млн. грн., членам ЛК за амбулаторними рецептами через аптечну мережу – на суму 10,2 млн. грн., оплачено послуг із обстеження членів ЛК в Житомирській області, лікування за межами області – на суму 3,3 млн. грн. Витрати на один ліжкодень у цілодобовому стаціонарі за статтею «Медикаменти та ВМП» за рахунок ЛК в 2017 році становили 80,57 грн. – при цьому витрати на один ліжко день із бюджетного фінансування становили лише 14,87 грн», - інформує благодійна організація, яка була створена в липні 2000 року.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2015 року міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі відвідував консультативно-діагностичний центр Житомирської облради та знайомився з роботою «Лікарняної каси Житомирської області», офіс якої розташований в приміщенні центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарняна каса лікарня діагностичний центр медицина  
Матеріали по темі