Суспільство

Житель Коростеня встановив рекорд України з найбільшої моделі поїзда з сірників

14 March 2018, 11:38

Днями у Києві Національний реєстр рекордів України провів фестиваль сірникових рекордів.

На запрошення Національного реєстру рекордів до столиці з’їхалися талановиті майстри, для яких сірники – це основа творчості.

На фестивалі були представлені такі роботи: унікальна конструкція з сірників лінійного корабля довжиною майже 1,5 метра (Іван Котляревський, м.Кременчук), найбільший макет локомотива з вагонами (Віктор Шуляренко, м.Коростень), картина із сірників без використання клею «Архангел Михаїл» (Сергій Короляк, м.Київ), велике панно «Розп’яття» (Юрій Семенюк, м Люблинець, Волинська обл.) та інші роботи. На створення кожної з цих робіт потрібно більше 100 000 сірників.

За інформацією сайту Коростенської міської ради, житель райцентру Віктор Шуляренко отримав від Національного реєстру рекордів України сертифікат на рекорд найбільшої моделі локомотиву та вагону із сірників.

У Коростені, в приміщенні центральної бібліотеки (вул.Грушевського,38) розміщено виставку робіт майстра Віктора Шуляренка, яка триватиме до 20 березня.

Нагадаємо, 9 червня 2017 року до Миколи Жилюка, власника колекції старожитностей з Ємільчино Житомирської області, завітали представники «Книги рекордів України», щоб зафіксувати неперевершений факт – наявність у його музеї найбільшої в державі бочки-довбанки.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2016 року в Житомирській обласній науковій медичній бібліотеці була представлена виставка творчих робіт медиків. На ній були представлені зразки живопису, різьблення, ліплення, дерев’яні шахи, храм із сірників, «кавове» дерево, квіти з бісеру, різьблені ікони, картини з солоного тіста та інші вироби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень Шуляренко сірники рекорд  
Матеріали по темі