Події

У Житомирі під домашній арешт посадили директора держпідприємства, який вимагав 140 тис. грн хабара

15 March 2018, 09:12

У Житомирі взято під цілодобовий домашній арешт та відсторонено від посади директора держпідприємства, який вимагав 140 тис. грн неправомірної вигоди.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У середу, 14 березня 2018 року, за апеляційною скаргою прокуратури Житомирської області рішенням апеляційного суду області директору державного підприємства, підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди, обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Також, за клопотанням прокуратури області, рішенням Корольовського районного суду м. Житомира особу відсторонено від посади», - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, слідчими прокуратури області спільно із співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в області директора та його спільника – екс-правоохоронця затримано після передачі посереднику чергової частини неправомірної вигоди на суму 70 тис грн (підприємцю повернули 24 тис. грн як витрачені на проплату офіційних документів).

«Усього ж за оформлення дозвільних документів на газову АЗС, що в м. Новоград-Волинський, посадовець вимагав від приватного підприємця 140 тис. грн (першу частину з яких - 70 тис. грн раніше одержав також через посередника). Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України проводять слідчі слідчого відділу прокуратури Житомирської області. Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - зазначили у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2018 року в Житомирі викрито директора державного підприємства та його спільника екс-правоохоронця, які вимагали і одержали 140 тис. грн неправомірної вигоди за дозвільні документи на АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар директор держпідприємство  
Матеріали по темі