Політика

В які дні на майдані Корольова у Житомирі буде офіційно майоріти червоно-чорний прапор ОУН

15 March 2018, 12:54

Сім днів на рік біля будівлі Житомирської облради, яка знаходиться на майдані Корольова, будуть піднімати революційний прапор ОУН.

На сайті обласної ради опубліковане рішення сесії, за яке депутати проголосували 7 березня.

«Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з нагоди відзначення 89-річниці з Дня створення ОУН, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від 02.03.2018, обласна рада вирішила піднімати на адміністративному будинку Житомирської обласної ради, будинках органів місцевого самоврядування революційний прапор ОУН у дати визначних подій національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті її героїв», - йдеться у рішенні сесії.

Дати підняття прапора ОУН, визначені рішенням сесії:

№ з/п Дата Подія



1. 1 січня День народження голови Проводу ОУН Степана Бандери
2. 9 березня День народження Тараса Шевченка
3. Четверта неділя травня Свято Героїв
4. 23 серпня День Державного Прапора України
5. 24 серпня День Незалежності України
6. 14 жовтня День захисника України, день створення УПА
7. 21 листопада День Гідності та Свободи


Нагадаємо, у проекті рішення голови фракції ВО «Свобода» Сидора Кізіна були визначені дев’ять дат, в які рекомендувалося піднімати біля адміністративного будинку Житомирської обласної ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, революційний прапор ОУН. У затвердженому рішенні рекомендація залишена лише для керівників підприємств, установ, організацій та громадських об’єднань області.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії облради 7 березня за підняття у визначені дати революційного прапора ОУН проголосували 36 депутатів (всього в облраді 64 депутати). Єдина фракція, яка не дала жодного голосу «за» - Опозиційний блок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор ОУН облрада  
Матеріали по темі