Події

У Житомирській області знову розвантажились львівські сміттєвози: люди знайшли шприци та інші медичні відходи

16 March 2018, 09:25

15 березня поблизу села Рудня-Бистра Олевського району Житомирської області розвантажилися орієнтовно дві вантажівки зі сміттям.

Про це 15 березня офіційний сайт Олевської об’єднаної територіальної громади.

«У ніч на 15 березня поблизу села Рудня-Бистра, де знаходиться полігон твердих побутових відходів, невідомі висипали близько двох машин сміття. Про дану неприємну знахідку повідомив працівник місцевого підприємства, який, їдучи зранку на роботу, помітив гору сміття, яка перегородила дорогу», - йдеться у повідомленні.

За даними сайту ОТГ, додатковою загрозою «підкинутого» сміття є те, що частина залишених відходів є медичними, про що свідчать окремі певні залишки та записи.

«Наразі не встановлено хто, порушуючи законодавство України, висипав на проїжджу частину побутові відходи. Проте за окремими чеками можна зробити припущення, що сміття було привезене зі Львова. Більшість підприємств, зазначених у списку, зареєстровані у даному місті», - повідомляє сайт.

За даними інтернет-видання, раніше, в 2016 році, поблизу автотраси міжнародного значення Київ-Ковель, три вантажівки незаконно вивантажили сміття, в основі якого — відходи від медичних препаратів. У купах непотребу люди знайшли також листівки і виписки з Львівського регіону.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року в кілометрі від селища Білокоровичі Олевського району невідомі висипали три вантажівки побутового сміття, серед якого були знайдені листівки і виписки з Львівської області.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2017 року в Коростенському районі екологи виявили незаконне сміттєзвалище у господарському дворі, де за гроші приймали і складували львівське сміття, а влітку того ж року жителі села Васьковичі Коростенського району не дозволили двом фурам вивантажити львівське сміття.

Житомир.info

Фото з сайту Олевської ОТГ:
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття львівське сміття м. Олевськ  
Матеріали по темі