Влада

У власність громади Житомира хочуть повернути ділянки, від яких відмовились підприємці

16 March 2018, 11:10

Влада Житомира хоче припинити право користування земельними ділянками одній фізичній особі та двом юридичним.

Відповідний проект рішення сесії 15 березня опублікований на сайті міської ради.

«Розглянувши клопотання юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідно до Земельного кодексу України, Законів України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про землеустрій», «Про оренду землі», «Про Державний земельний кадастр», міська рада вирішила: припинити право користування земельними ділянками фізичним особам-підприємцям відповідно до додатку 1; припинити право користування земельними ділянками юридичним особам відповідно до додатку 2. Зарахувати вилучені земельні ділянки до земель комунальної власності територіальної громади міста не наданих у власність і користування», - йдеться у проекті рішення.

У разі прийняття рішення, суб’єкти земельних відносин в місячний термін мають звернутися з клопотанням до департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради для укладання акту прийому-передачі об’єкта оренди.

ФОП Півоварова Олеся Володимирівна відмовляється від ділянки на вул.Покровська, 51, підстава – згода на припинення терміну дії договору особистого строкового сервітуту від 25.01.2018 в зв`язку із зміною законодавства: втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України від 26.08.2009 № 982 «Про порядок розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності».


У додатку 2 – дві юридичні особи: Житомирський обласний наркологічний диспансер 26 січня поточного року надав згоду на припинення права користування двома земельними ділянками на вул. Велика Бердичівська, 70. Установі обласної ради рекомендують за півроку представити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на затвердження. ТОВ «Торговий дім «Радомисль» відмовляється від орендованої ділянки на вул.Театральна, 5.


Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче продати юридичним особам чотири земельні ділянки та отримати від продажу 6 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада земля  
Матеріали по темі