Події

Суд у Житомирі задовольнив позов військової прокуратури та визнав недійсним договір щодо незаконного користування землями оборони

16 March 2018, 16:49

Військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України систематично тримає в полі зору питання захисту інтересів держави, зокрема у сфері земель оборони.

Про це Житомир.info сказав заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Завдяки вжитим прокуратурою гарнізону заходам визнано недійсним договір, яким землі оборони, що знаходяться під Житомиром, та які призначені для підготовки Десантно-штурмових підрозділів Збройних Сил України, були незаконно передані в користування комерційній структурі. Так, Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства, в порушення вимог земельного законодавства та Закону України «Про мисливське господарство та полювання» уклало договір про надання в користування земель оборони площею 3,5 тис. га для ведення мисливського господарства комерційній структурі без відповідних погоджувальних документів Враховуючи, що Міністерство оборони України не давало згоди на надання в користування вказаних земель, військова прокуратура заявила позов про визнання недійсним договору. За результатами втручання військової прокуратури гарнізону та в результаті вжитих заходів представницького характеру 13.03.2018 Господарський суд Житомирської області погодився з доводами військового прокурора та задовольнив позов», - розповів Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня 2017 року заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк розповідав про те, що військова прокуратура збирається повернути до оборонного відомства землі загальною площею 3,5 тис. га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рихлюк військова прокуратура полігон  
Матеріали по темі