Влада

Перед сутичкою з поліцейським житомирянин, який заявив про побиття, з ножем з’ясовував стосунки з сусідом

19 March 2018, 16:08

У ніч на 14 березня, коли патрульний поліцейський побив житомирянина, до поліції надійшло три повідомлення про факти, пов’язані з потерпілим.

Про це у коментарі 19 березня Житомир.info розповіла речник головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко.

«У ході попередньої перевірки було встановлено, що 14 березня близько 1 години ночі на лінію «102» надійшов виклик про те, що невідома особа намагається проникнути в житло, погрожуючи ножем. На місце події виїжджали патрульні. З’ясувалося, що конфлікт виник між двома сусідами. За участі поліцейських конфлікт вдалося врегулювати, претензій між сторонами на той момент не було. Приблизно через годину в один з нічних магазинів Житомира, куди зайшли патрульні поліцейські, звернулася продавчиня зі скаргою на дії громадянина, який привів до магазину собаку. Громадянин не відреагував на зауваження патрулів і, за наявною інформацією, один з них силоміць вивів чоловіка з торговельного закладу. Це зафіксувала камера спостереження, яка була в магазині. Ще через деякий час до поліції надійшло повідомлення, що за вказаною адресою, в той же район, був викликаний автомобіль швидкої допомоги. До моменту прибуття медиків людини, якій була необхідна допомога, на місці не виявилося. І лише наступного дня, близько 11 години, громадянин, який фігурує в усіх трьох повідомленнях, звернувся до лікарні за допомогою, однак від госпіталізації відмовився», - розповіла Ващенко.

З її слів, наступного ранку чоловік звернувся з заявою до Житомирського відділу поліції. Заяву в нього прийняли та надали направлення для проходження судово-медичної експертизи щодо наявності та тяжкості отриманих тілесних ушкоджень.

«Копію заяви направлено до управління патрульної поліції Житомирської області для службової перевірки, а оригінал – до прокуратури для подальшої перевірки та прийняття рішення відповідно до законодавства», - поінформувала Алла Ващенко.

Нагадаємо, 17 березня потерпілий житомирянин на ім’я Микола розповів Житомир.info, що біля магазину «Бон апетит» на вулиці Князів Острозьких його побив поліцейський після того, як він відмовився виходити на дощ з собакою. Захистити права чоловіка взялася громадська організація «Перспектива».

Як повідомляв Житомир.info, у патрульній поліції відреагували на випадок та ініціювали службову перевірку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття патрульний поліція  
Матеріали по темі