Влада

У Житомирській області на 17 тис. грн оштрафували підприємця за порушення вимог продажі дитячих іграшок

19 March 2018, 17:20

На 17 тисяч гривень у райцентрі Житомирської області оштрафували підприємця, який продавав дитячі іграшки з порушеннями.

Про інформує сайт головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів, здійснено планову перевірку в районному центрі Житомирської області у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням іграшок для дітей. Проведеною перевіркою встановлено порушення вимог чинного законодавства: при розповсюджені іграшок на етикетці (ярлику) та пакуванні яких, зображення знака відповідності технічним регламентам виконано не згідно з формою, описом, правилами та умовами нанесення, а саме: зображення знаку відповідності має вертикально – видовжену форму, що суперечить вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 року № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення». Крім того, на етикетці (ярлику) та пакуванні іграшок відсутня супроводжувальна інформація стосовно власного найменування та адресних даних виробника та імпортера, чим порушено вимоги Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2013 року № 515», - йдеться у повідомленні.

За інформацією спеціалістів, відповідно п. 2 ч. 2 статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію в розмірі – 17 000 гривень за введення в обіг продукції, яка не відповідає встановленим вимогам.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2017 року у Житомирській області на понад 8,5 тис. грн оштрафували бізнесмена, який продавав небезпечні іграшки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба іграшки продаж  
Матеріали по темі