Суспільство

Подача декларацій, допомога на дитину - як застосовувати електронно-цифровий підпис

20 March 2018, 14:26

Підприємцям і фізичним особам для отримання електронно-цифрового підпису (ЕЦП) не потрібно звертатись у державні органи, збирати документи та платити кошти.

Отримати ЕЦП можна у ПриватБанку за лічені хвилини і абсолютно безкоштовно. Такий ЕЦП є аналогом і має рівну юридичну силу власноручного підпису.

Як застосовувати електронно-цифровий підпис, одержаний у ПриватБанку?

Підписання і подача декларації про доходи за допомогою ЕЦП

Замовити сертифікат для підписання декларацій з ЕЦП можна в електронному банку Приват24, розділ “Усі послуги” > “Бізнес” > “Замовити, додати сертифікат”. За наявністю ЕЦП є змога у два кліки отримати необхідні для внесення в декларацію дані про доходи та витрати за рахунками, які відкрито в банку. Звичайно, усі дані передаються в зашифрованому вигляді і не розголошуються.

Формування податкової звітності

Сформувати спеціальні інформаційні виписки в електронному форматі можна через Приват24. Меню “Усі послуги” > “Послуги” > “Створити довідку”.

Отримання коштів при народженні дитини за допомогою ЕЦП

ПриватБанк безкоштовно надає батькам новонародженої дитини сервіс ЕЦП, використовуючи який, вони зможуть здійснити oнлайн-подачу документів на офіційному сайті Мінсоцполітики на призначення допомоги без відвідування oрганів соціального захисту.

Заміна внутрішнього і зовнішнього паперового документообігу на електронний

Підписувати за допомогою ЕЦП і зберігати свої договори, акти та інші документи в електронній, а не паперовій формі, можна за допомогою сервісу Paperless.

Це платформа для компаній і підприємців по обміну документами між собою в електронній формі. Сервіс повністю відповідає українському законодавству і є відкритим для всіх підприємців і юридичних осіб України, а не тільки клієнтів ПриватБанку. Paperless працює з усіма основними видами ключів ЕЦП: податкової, МінЮсту, ПриватБанку і т.д.

Крім цього, власники ЕЦП отримують захист інформації надійними засобами криптографії, які відповідають державним стандартам. Вони мають змогу фіксувати час підписання документа ЕЦП.

Підробити ЕЦП неможливо, тому таке візування документа гарантує істинність авторства.

Більш детальну інформацію щодо сертифікатів, документів, програмного забезпечення клієнти можуть отримати на сайті ПриватБанку - Акредитований центр сертифікації ключів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі