Влада

Парламент ввів «будівельну амністію» для узаконення об’єктів з незначним класом наслідків, - Геннадій Зубко

22 March 2018, 12:03

Парламент 22 березня прийняв в цілому закон №3696 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», який дасть можливість людям оформити своє житло, завершити процедуру введення в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

«Мова йде виключно про об’єкти будівництва з незначним класом наслідків (СС1). Це революційний прорив, який покращить роботу будівельної галузі. Відтепер власники земельних ділянок, звернувшись до Держархбудінспекції у 10-денний термін за результатами технічного обстеження зможуть узаконити свої забудови та приватизувати відповідні земельні ділянки», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

Дія закону поширюється на:

— індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів (збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року);

— будівлі і споруди сільськогосподарського призначення (збудовані до 12 березня 2011 року).

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2015 року ДАБІ повідомляла, що в Україні почала діяти «будівельна амністія», яка дає можливість легалізувати самочинні будівництва, якщо будівельні роботи відбувалися в період з 5 серпня 1992 по 12 березня 2011 року і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будівництво будинок Зубко ДАБІ  
Матеріали по темі