Події

Утікаючи від рибоохоронного патруля поблизу Житомира, браконьєри вистрибнули з човна у воду та перепливли річку

26 March 2018, 15:23

Минулого тижня рибоохоронні патрульні проводили рейди по всій території Житомирської області. У результаті проведених рибоохоронних заходів виявлено 23 порушення правил рибальства, з них 8 грубих порушень, де ловили рибу за допомогою заборонених знарядь лову. Всього зафіксовано збитків, завданих державі на суму 510 грн.

Про це інформує Житомирський рибоохоронний патруль.

«Не встигли окремі водойми звільнитись від криги, як там уже з`явились браконьєри. Так, у неділю, 25 березня, на р. Тетерів, в районі с. Харитонівка Коростишівського району оперативною групою було виявлено та затримано одразу п’ятьох грубих порушників правил рибальства. Усі ловили рибу за допомогою заборонених знарядь лову – «павук». Складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На правопорушників за рішенням суду чекає штраф у розмірі до 680 грн. Також, цього тижня були і прикрі моменти. Так, в ніч на 24 березня, браконьєри на р. Тетерів, поблизу с. Дениші Житомирського району здійснювали незаконний вилов риби. Нажаль, при затриманні правопорушники, вистрибнувши з човна у холодну воду та перебравшись на інший берег річки, втекли з місця події. На місці пригоди знайдено 4 рибальських сітки та дерев’яний човен», - йдеться у повідомленні.

Крім того, при відпрацюванні ринків у адміністративних районах області та у м. Житомир виявлено 3 факти порушень порядку придбання, збуту водних біоресурсів. У правопорушників вилучено 19 кг риби.

«На крихкому льоді продовжують ризикувати своїм життям рибалки-любителі, стосовно яких рибоохоронним патрулем складено 7 адміністративних протоколів за перевищення кількості жерлиць та накладено штрафів на суму 357 грн», - зазначили у рибоохоронному патрулі.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня 2018 року в Житомирській області розпочнеться нерестовий період у риб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохоронний патруль браконьєри Дениші  
Матеріали по темі