Здоров'я

У Житомирській області нараховується майже 900 хворих на епілепсію

26 March 2018, 17:48

В Україні нараховується близько 27058 пацієнтів з епілепсією, а в Житомирській області 886 хворих на епілепсію та синдроми.

Про це інформує Житомирський обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини.

«Щорічно 26 березня у світі відзначають День хворих на епілепсію. Відзначати цю дату під назвою «Фіолетовий день» у 2008 році запропонувала 9-річна дівчинка Кессіді Меган, хвора на епілепсію, щоб показати, що люди з таким діагнозом такі ж, як і здорові. В країнах, що розвиваються, дані про поширеність епілепсії дуже різняться: 3,6 на 1000 в Індії, 40 на 1000 в сільських районах Нігерії. В країнах СНД розповсюдженість епілепсії коливається від 1 до 10 на 1000 населення. Експерт правління охорони здоров’я ОДА за напрямом «неврологія» Наталія Герасимчук зазначила, що в Європі на епілепсію страждає 6 млн осіб, з них 40% не отримує належного лікування. В Україні нараховується близько 27058 пацієнтів з епілепсією, а в Житомирській області 886 хворих на епілепсію та синдроми», - зазначили в медичному центрі.

Епілепсія – це розлад мозкової діяльності, що характеризується стійкою схильністю до виникнення епілептичних нападів, а також нейробіологічними, когнітивними, психологічними і соціальними наслідками цього стану. Визначення (діагноз) епілепсії вимагає появи щонайменше одного епілептичного нападу.

Епілептичний синдром – це окрема форма епілепсії, яка характеризується типовим віком дебюту (залежність від віку), типовою комбінацією варіантів епілептичних нападів, типовими перебігом та відповіддю на терапію.

У більшості випадків причина хвороби невідома, але у деяких людей епілепсія виникає внаслідок ЧМТ, інсульту, пухлини головного мозку, зловживання наркотичними речовинами й алкоголем, та з інших причин. Епілептичні напади спричиняються надмірною й аномальною активністю нервових клітин кори головного мозку.

Вилікуватися від епілепсії неможливо, але за умови відповідного лікування епілептичні напади можна стримати у 70% випадків. Частота нападів має тісний зв’язок із віком людини, в осіб похилого віку епілептичні напади спостерігаються частіше.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області епідемічна ситуація з туберкульозу у 2017 році перевищував середньостатистичний по Україні. Щорічно реєструються випадки захворювання серед дітей та підлітків. З причини цього захворювання пішло з життя у 2017 році 133 особи, в 2016 році – 138

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: епілепсія хвороба  
Матеріали по темі