Здоров'я

За рік 133 жителя Житомирської області пішли з життя через туберкульоз

23 March 2018, 12:41

У 2017 році в Житомирській області показник захворюваності на туберкульоз перевищив середньостатистичний по Україні, через цю хворобу померло 133 осіб.

Про це 23 березня повідомив сайт Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«У Житомирській області епідемічна ситуація з туберкульозу залишається неблагополучною. Показник захворюваності у 2017 році перевищував середньостатистичний по Україні. Щорічно реєструються випадки захворювання серед дітей та підлітків. З причини цього захворювання пішло з життя у 2017 році 133 особи, в 2016 році – 138», - інформує держустанова.

Основна небезпека захворювання на туберкульоз криється не в випадковому заражені незначною кількістю мікобактерій туберкульозу, а в повторному інфікуванні. Така ситуація виникає при контактах з хворими – бациловиділювачами, - зазначають фахівці.

«За даними ВООЗ, з 1995 року в Україні захворюваність на туберкульоз кваліфікується як епідемія», - зазначає лабораторний центр.

Спеціалісти нагадують про обов’язкове щорічне профілактичне обстеження осіб підвищеного ризику: хворих на хронічні неспецифічні захворювання легень, цукровий діабет, виразкову хворобу шлунку і дванадцятипалої кишки, з оперованим шлунком, психічними захворюваннями, алкоголізм і наркоманію, хворих після тривалого лікування кортикостероїдними препаратами, а також людей пенсійного віку. За даними держустанови, в 2017 році туберкульоз виявили у 146 пенсіонерів з Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році Брюссель обрав Житомирську область для реалізації проекту з лікування хворих на хіміостійкий туберкульоз.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туберкульоз хвороба  
Матеріали по темі