Події

У Житомирській області вилучили майже 200 одиниць військової техніки, яку «ділки» збиралися продати через інтернет

27 March 2018, 09:13

Працівники спеціальної поліції та інших підрозділів ГУНП області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону у ході розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу вийшли на схему розкрадання спеціальної техніки та транспортних засобів. Упродовж двох тижнів було проведено низку обшуків у Новоград-Волинському районі та вилучено майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу.

Про це інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Серед виявленої техніки - БТРи, БМП, ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ, кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, у т.ч. для транспортування людей по суходолу і на воді. Також вилучено значну кількість запчастин до неї, акумуляторні батареї, шини та інше. На даний час встановлюється приналежність вищезазначеної техніки, у тому числі чи перебуває вона на відповідному обліку у військових частинах. Водночас з’ясувалось, що в Інтернет-мережі на відповідних ресурсах фізичною особою розміщено оголошення про продаж вказаної техніки», - інформують поліцейські.

«Санкціоновані обшуки були проведені за кількома адресами, де зберігались транспортні засоби. Окрім, власне самої техніки, нами також вилучено і документи про її походження. Нині вказана в них інформація перевіряється», - прокоментував начальник ГУНП Житомирщини Вячеслав Печененко.

«Нині усі обставини розслідуються у рамках розпочатого за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Поліцією ініційовано клопотання щодо накладення арешту на вказану техніку до з’ясування усіх обставин. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін від 3 до 5 років або ув’язнення строком від 3 до 8 років», - поінформували у прес-службі ГУНП у Житомирській області.

Нагадаємо, у Новограді-Волинському дислокується 30-а окрема механізована бригада.

Як повідомляв Житомир.info, співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили командування однієї з військових частин Житомирщини на розкраданні паливно-мастильних матеріалів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко спецтехніка поліція БТР  
Матеріали по темі