Влада

​У Житомирській області перевірять стан пожежної безпеки у ТРЦ, школах та дитсадках

28 March 2018, 12:25

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки торговельних центрів України після пожежі в російському місті Кемерово.

Про це він повідомив 28 березня під час засідання Уряду, - інформує прес-служба ДСНС.

«Сьогодні я доручаю ДСНС, іншим службам та місцевій владі провести відповідні перевірки з тим, щоб подібні історії не трапились в жодному українському місті. Торговельні центри, школи і дитячі садки мають бути безпечними», - повідомив Володимир Гройсман.

Він також зауважив на необхідності створення публічного реєстру відповідності закладів та наголосив, що за місяць ДСНС звітуватиме про результати перевірок по всій країні. За словами Прем'єр-міністра, для того, щоб не допустити трагедій у місцях з масовим перебуванням людей, Україні необхідна жорстка система контролю. Володимир Гройсман звернувся і до власників торговельних центрів із закликом навести лад на своїй території.

«Мені не потрібні ваші штрафи — мені потрібна безпека людей», - сказав Глава Уряду.

Графіки перевірок пожежної безпеки об'єктів Житомирської області - на сайті УДСНС.

Як відомо, в російському торговому центрі "Зимняя вишня" в Кемерові 25 березня сталася пожежа. Займання виникло на останньому поверсі, де розташовані кінозали й ігрові зони. За останніми даними, загинули 64 людини, серед них - 41 дитина.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2015 року в житомирському ТРЦ «Глобал» відпрацювали версію замінування та провели евакуацію. У вересні 2017 евакуювали відвідувачів житомирського автовокзалу та закладу «Час поїсти» в Глобал UA.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа перевірка ДСНС  
Матеріали по темі