Події

На півночі Житомирської області поліцейські затримали трьох старателів, які видобували бурштин

28 March 2018, 14:40

Під час відпрацювання в Олевському районі Житомирщини працівники управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції спільно з поліцейськими місцевого відділення поліції ГУНП припинили спроби старателів видобувати сонячне каміння.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Уранці, 27 березня, неподалік с. Шебедихи Олевського району рейдувальники спочатку почули звук, схожий на роботу мотопомпи, а під’їхавши ближче, побачили незаконно організовану копальню і старателів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували виявлене. Затримані троє чоловіків, жителів Олевського району віком від 44-х до 25-ти років. Їх було доставлено до місцевого відділення поліції для з’ясування усіх обставин», - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, з нелегальної копальні правоохоронці вилучили автомобіль УАЗ, мотопомпу, 2 пожежних рукава, водозабірник й інші приладдя, за допомогою яких старателі розмивали ґрунт для подальшого видобутку бурштину.

«З’ясування усіх обставин триває у рамках розпочатого за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) та ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) ККУ кримінального провадження. Нагадуємо, що чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років», - зазначили у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2018 року під час обшуків в господарських приміщеннях приватних будинків двох жителів Житомирської області правоохоронці виявили понад 40 кг незаконно видобутого бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція бурштин мотопомпи  
Матеріали по темі