Місто

​З житомирською вихователькою, яка некоректно висловилася у соцмережах щодо «сонячних» дітей, провели роз’яснювальну роботу

28 March 2018, 16:20

Як повідомлялося, у Міжнародний день людини з синдромом Дауна у Житомирі відбувся флешмоб «Всі ми різні, але всі ми рівні». Після того, як інформацію про захід розмістили у соцмережах, під одним із постів розгорнулись палкі суперечки щодо проведеної акції.

У той час як одні висловлювались на підтримку «сонячних дітей», одна із коментаторів публікації висловилась проти проведення подібних заходів у місті. У коментарі йшлося про те, що не потрібно рекламувати людські недоліки й, власне, одягнувши різнокольорові шкарпетки, «сонячним» людям не допоможеш.


Дописом зацікавились і в міськраді, адже людина, яка залишила несхвальний відгук під публікацією, виявилась інструктором з плавання у житомирському дитячому навчальному закладі №41. Чи проводили роз’яснювальну роботу із вихователем та чим, врешті, завершилась скандальна історія, розповіла на брифінгу заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

«Особисто я перейнялася цією ситуацією та виїхала сьогодні у ДНЗ №41, де працює людина, яка коментувала проведення свята для дітей з обмеженими можливостями. Я поспілкувалася з цією людиною, роз’яснила їй, що викликало таке суспільне обурення. Потрібно сказати, що особа, яка здійснювала цей допис, вона абсолютно розуміє на сьогоднішній день, що вона абсолютно було неправа. Вона принесла свої вибачення. Я просила її знайти можливість вибачитися також перед громадою міста, і мені здається, що людина усвідомила те, що вона неправа», - розповідає заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

Окрім цього, каже Вікторія Краснопір, щодо даної ситуації розмовляла і з керівництвом садочка, в якому працює коментаторка. Останні розповіли, що жінка вже досить довго працює інструктором з плавання, і до її роботи жодних зауважень немає. Проте щодо некоректного допису у соцмережах з вихователькою таки провели роз’яснювальну роботу. Звільняти виховательку за висловлювання ніхто не збирається, однак будуть слідкувати за тим, аби такого не повторилося, - зазначила Вікторія Краснопір.

«При цьому я хочу сказати, що я спілкувалась з колективом закладу, із завідуючою закладу, там абсолютно нормальне сприйняття теми інклюзії. Специфікою цього садочка є те, що він має санаторну специфіку: послуги масажу, фізіотерапевтечних процедур, все якісно. Там є логопедичні групи. Особисто я притримуюсь тієї думки, що це прикрий випадок, який пов’язаний з висловлюванням конкретної людини. В даному закладі проведені збори, це питання розглянуто, з нею (ред. інструктором з плавання) проведено роз’яснювальну роботу. Вона працює з дітьми досить тривалий час, і по роботі з дітьми зауважень до неї немає. Будь-яких заходів дисциплінарного впливу або питання можливого звільнення на даний час не розглядалося. Але людина отримала попередження, і, звичайно, ми будемо в подальшому придивлятися до специфіки роботи», - каже заступник Житомирського міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, 21 березня 2018 року члени Житомирського виконкому отримали благодійні кольорові шкарпетки з рук мера Сергія Сухомлина, а в місті провели флешмоб на підтримку «сонячних» дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "сонячні" діти вихователька дитсадок  
Матеріали по темі