Місто

Хлопці на власні очі побачили, що в Житомирі був футбол і ми повинні його відродити, – головний тренер ФК «Полісся»

28 March 2018, 21:36

Молоде покоління спортсменів із ДЮСШ, ветерани житомирського футболу, керівництво міста та області - усіх цих людей у конференц-залі Житомирського медичного інституту 28 березня зібрала презентація оновленого складу команду ФК «Полісся». Після зміни тренерського штабу усі очікували побачити та почути плани команди на другу половину сезону у Другій лізі. Окрім представлення оновленого складу команди, клуб також підготував сюрприз у вигляді форми із оновленим дизайном. Символічним моментом зустрічі стало те, що нову ігрову форму молодим гравцям передали ветерани житомирського «Полісся». В ході презентації керівництво клубу акцентувало увагу на тих задачах, які стоять перед клубом.

«Я знаю чітко кого ми брали в команду на сьогодні, кого ми міняли. Відповідно, з кожним гравцем я особисто проводив такі, скажімо, співбесіди. Задача дуже проста, її ніколи не приховували - це Перша ліга. Але також на це коло, яке в нас буде з десяти ігор, задача проста - 21 очко. Якщо не буде виконана задача, то ми будемо знову ставити питання так, як я люблю його ставити», - розповідає голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.


Міський голова Житомира Сергій Сухомлин переконаний: оновлена команда в змозі подарувати глядачам справжнє футбольне свято.

«Сьогодні в країні, коли у дуже багатьох людей основна проблема - це відсутність надій на поліпшення (це і через війну, і через економіку, і дуже багато людей виїжджає з України), то такі дні, презентація такої команди - вона дає надію. Я думаю, що це саме зараз головне, що нам треба. Буде надія, буде футбол, буде багата, процвітаюча країна. Тільки люди, які мають надію на майбутнє, можуть творити чудеса», - переконаний мер Житомира Сергій Сухомлин.

Головний тренер жовто-зелених не приховує: був приємно вражений ажіотажем навколо презентації оновленого складу команди. Олександр Призетко переконаний: його підопічні розуміють усю покладену на них відповідальність і зможуть показати результат, бо більшість гравців мають досвід виступів у Першій лізі. Найближча гра відбудеться вже цієї суботи. 31 березня, і окрім фізичної форми, тренерський штаб значну увагу приділяє саме морально-бойовому духу.

«Настрій тут один - виходити і вигравати, тому що по-іншому бути не може. Тим більше, після таких зустрічей. Хлопці на власні очі побачили, що в Житомирі був футбол і ми повинні його відродити. Є традиції, є ветерани, які вигравали. У кожній команді у мене, на кожній установці, згадувався уболівальник. Тому що це невід’ємна частина команди. І якщо футболіст думає головою, то він розуміє всю відповідальність. Що за нього люди переживають, вболівають за команду. І тоді людина не може вийти і грати, як-небудь», - каже головний тренер ФК «Полісся» Олександр Призетко.

У футбольний бій команду поведе новий капітан Андрій Гурський. За словами коуча жовто-зелених, він проявив себе справжнім лідером команди, однак, капітаном його призначали не тренери.

«У нас були вибори капітана. У них є колектив, вони в ньому «варяться» і відчувають, хто у них лідер на футбольному полі, в побуті. Всі ці питання вони повинні вирішувати. Ми могли просто призначити місцевого капітана, але я вважаю, що так правильніше робити. Вибрали Гурського. З 21 голоса він отримав 11 голосів. Двоє людей отримало по 3 голоси і дві людини по 2. Є два віце-капітана. Вони самі повинні вибирати, у них повинен бути лідер. Ми не можемо лідера висунути штучно і сказати: «Ти – лідер». У людини це повинно йти зсередини. Якщо хлопці вибрали Гурського, то значить він поводиться так і в побуті, і на полі, і хлопці це відчувають» , - вважає коуч «Полісся».

Найближчий матч підопічні Олександра Призетка проведуть вже цієї суботи 31 березня на виїзді проти ФК «Скала» із міста Стрий.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня в Житомирському медичному інституті відбулася презентація оновленого футбольного клубу «Полісся».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Призетко Сухомлин Гундич футбол Полісся  
Матеріали по темі