Суспільство

Спеціалісти Центру захисту тварин цьогоріч стерилізуватимуть безпритульних тварин у райцентрах Житомирської області

29 March 2018, 14:23

27 березня на сесії Романівської селищної ради депутати виділили кошти на стерилізацію безпритульних собак у Романові.

Про це пише сайт Твій Романів з посиланням на селищну раду.

«Депутати виділили 30 тис. грн. У Романов буде запрошене спеціалізоване підприємство з Житомира. Його фахівці відловлять собак, проведуть стерилізацію, зроблять щеплення проти сказу, проведуть ідентифікацію та реєстрацію пса, на вухо собаці повісять спеціальний ярличок-чіп, і відпустять собаку у місці, де піймали. Загалом на одну собаку буде витрачено близько 1 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Житомир.info поцікавився у директора КП «Центр захисту тварин» Олександри Мельник, чи заключні угоди з іншими райцентрами Житомирської області щодо стерилізації безпритульних тварин.

«Минулого року ми заключили договір з Коростишевом, і відпрацювали. 35 безпритульних собак ми стерилізували. На сьогоднішній день, враховуючи те, що були не дуже сприятливі умови для стерилізації тварин, ми тільки проводили перемовини з Коростишевом, це місто хоче продовжити співпрацю, з Коростенем, Левковим, Тетерівкою, Озерним та селище Новогуйвинськ. Взагалі, думаємо зробити акцент на ОТГ. Дійсно, з Романовом у нас цього року вже буде співпраця. З усіма іншими містами та райцентрами ми поки що ведемо перемовини, а вони, безпосередньо, очікують на сесії та виділення коштів на стерилізацію безпритульних тварин», - розповіла Олександра Мельник.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2017 року Малинська міська рада та житомирський Центр захисту тварин підписали меморандум про співпрацю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мельник собаки стерилізація Романів  
Матеріали по темі