Влада

Кабмін затвердив умови надання субвенції, яка може допомогти побудувати у Житомирі палац спорту

30 March 2018, 09:58

Кабінету міністрів затвердив Порядок та умови надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію палаців спорту.

Відповідну постанову 28 березня підписав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Головним розпорядником субвенції та відповідальним за виконання бюджетної програми є Мінмолодьспорт. Розпорядники субвенції за місцевими бюджетами визначаються рішеннями про такі бюджети відповідно до законодавства. Субвенція спрямовується на будівництво нових або реконструкцію діючих палаців спорту», - зазначається у затвердженому Порядку.

Умовами надання субвенції є:

співфінансування з місцевих бюджетів будівництва/реконструкції палаців спорту, залучення на ці цілі інших джерел, не заборонених законодавством;

виготовлення проектної документації за рахунок місцевих бюджетів або інших джерел з відповідним зарахуванням витрачених коштів до умов співфінансування;

завершення у наступних бюджетних періодах будівництва/ реконструкції палаців спорту та їх облаштування за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством;

належне забезпечення подальшої експлуатації збудованих/ реконструйованих палаців спорту.

До переліку палаців спорту, будівництво/реконструкцію яких планується здійснити у 2018 році, включаються об’єкти комунальної власності:

що мають відведену в установленому порядку відповідну земельну ділянку;

що мають затверджені/отримані в установленому законодавством порядку проектно-кошторисну документацію, містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, їх склад та зміст;

кількість глядацьких місць на яких становить не менше ніж 2500;

що повинні використовуватись для розвитку не менше ніж чотирьохігрових видів спорту;

що повинні враховувати вимоги щодо доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп.

«Пропозиції щодо включення палацу спорту до переліку об’єктів з відповідним обґрунтуванням подаються до Мінмолодьспорту місцевими органами виконавчої влади /виконавчими органами сільських, селищних, міських рад. Пропозиції приймаються протягом 20 робочих днів з дня набрання чинності цими Порядком та умовами. Розгляд пропозицій щодо формування переліку об’єктів на відповідність цим Порядку та умовам здійснюється комісією, яка утворюється Мінмолодьспортом», - йдеться у документі.

Розподіл субвенції між окремими місцевими бюджетами затверджується Кабінетом Міністрів України за погодженням з комітетом Верховної Ради України з питань бюджету за поданням Мінмолодьспорту.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі до 30 квітня прийматимуть проектні пропозиції від архітектурних бюро для будівництва мультифункціонального спорткомплексу на Старому бульварі.спорткомплексу на Старому бульварі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорткомплекс КМУ проект постанова  
Матеріали по темі