Політика

​За минулий рік Розенблати витратили на благодійність майже половину зароблених коштів

30 March 2018, 16:20

За минулий рік родина Розенблат заробила 12 мільйонів гривень, з них більше 5 мільйонів гривень витратили на благодійність. Кошти витрачалися на допомогу військовим, багатодітним, людям з інвалідністю, одиноким пенсіонерам, талановитим школярам.

«З перших днів війни ми купували автомобілі, каски, бронежилети, розгрузки, берці, намети, ліхтарі, прилади нічного бачення, одяг, воду, їжу, холодильники, пральні машини, сушарки для одягу. Сьогодні також допомагаємо споряджати та ремонтувати автомобілі волонтерів, передаємо їжу, комплектуючі, кошти. Хлопці телефонують, пишуть, дякують за підтримку, тож зворотній зв’язок з ними є завжди», - розповів засновник Фонду Борислав Розенблат.

Восени 2017 року Фонд родини Розенблат профінансував лікування житомирського десантника Дмитра Перцева в Ізраїлі. Після поранення на Сході чоловік міг втратити ноги, українські лікарі не мали ресурсів для порятунку чоловіка. Допомога прийшла від Борислава Розенблата: той організував та оплатив переліт, операцію та реабілітацію Дмитра за кордоном. З Ізраїлю військовий повернувся без милиць, на своїх ногах.

«В Ізраїлі мене зустріли, поселили в готель. Потім я зустрівся з професором, який мене оглянув і сказав, що буде робити операцію. Вона пройшла успішно, тепер я ходжу без милиць, а лікарі вже кажуть, що пора потихеньку пересідати на велосипед. Переліт, операція, проживання коштували понад 30 тисяч доларів. Моя родина не мала цих коштів. Я дуже вдячний Бориславу Розенблату за таку допомогу, це безцінно», - розповів військовий Дмитро Перцев

Цього року Борислав Розенблат допоміг з лікуванням Вікторії Шилюк, кондуктору ТТУ та учаснику АТО Сергію Коршуну і волонтерці Юлії Толмачовій. З-поміж заходів, які у 2017 році організовували та підтримували благодійники, були: Різдвяний ярмарок, Хореографічна асамблея ім. Н. Скорульської, спортивні змагання, наукові та творчі конкурси, дитячі свята.

«Наш Фонд приділяє багато уваги підтримці обдарованих дітей. Допомагаємо їм поїхати на змагання чи проводимо конкурси самі. Дітям треба розвивати їхні здібності, адже кожен із них талановитий. Важливо вчасно це підтримати, показати, що людям не байдуже. У цьому напрямку треба працювати», - каже голова правління Фонду Олена Розенблат.

Загалом за три роки діяльності Фонд родини Розенблат витратив на благодійність понад 15 мільйонів гривень. Фонд не збирає пожертви, а фінансується виключно за кошти родини Розенблат.

Цьогоріч благодійну діяльність Фонду родини Розенблат відзначили низкою нагород у Національному конкурсі «Благодійна Україна-2017» та «Благодійна Житомирщина».

Прес-служба Борислава Розенблата

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Розенблат  
Матеріали по темі