Суспільство

Наставник житомирського ФК «Полісся» лишився незадоволений нічиєю зі «Скалою». Огляд матчу

2 April 2018, 11:53

Житомирське «Полісся» розійшлось бойовою нічиєю із ФК «Скала». У селищі Довге у Львівській області підопічні Олександра Призетка зіграли перший матч у третьому колі Другої ліги чемпіонату України з футболу. Зі стартових секунд від оновленої команди чекали якісного футболу, і однозначної перемоги. Жовто-зелені зі стартових секунд продемонстрували заряд на перемогу і готовність забрати 3 переможних очка. Перший гол не змусив себе довго чекати, вже на 23 хвилині новачок команди Артем Меркушов замкнув передачу партнера і «Полісся» повело у рахунку. Однак, після забитого голу «вовки» розслабились і грали більше на утримання рахунку. Перший тайм не приніс особливої гостроти поблизу володінь голкіпера «Скали» Олега Білика. На перерву команди так і пішли за мінімальної переваги «Полісся».


У другому таймі гра продовжилась у схожому темпі, коли захист «Полісся» «навантажував» високі передачі на новачка команди, нападника Вадима Шавріна. Гренадеру поліських вовків часто вдавалось зачепитись за м’яч, однак, дуже часто усі скидки форварда не знаходили підтримки у партнерів, які не виходили великими силами на половину полі суперника. Така «апатія» призвела до того, що підопічні Романа Гнатіва заграли впевненіше і змогли влаштувати жовто-зеленим «холодний душ».

Усе почалось із того, що півзахисник «Скали» Дмитро Баранов відібрав м’яч у Олексієнка. Перед ним виник простір і хавбек успішно скористався тим, що оборона «вовків» на хвилину про нього забула. Сильним та точним ударом Дмитро Баранов чітко «поклав» м’яч у нижній кут воріт, а голкіпер «Полісся» Олег Шевченко виявився безсилим. В результаті на 5 хвилині рахунок став 1:1.

Після такої гіркої пілюлі, житомиряни згадали, що приїхали на Львівщину для того, щоб взяти три ігрові очки за перемогу і гра продовжилась на зустрічних курсах. Втім, забити ще раз «Поліссю» так і не вдалось, фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию 1:1.

Коуч «Полісся» у післяматчевому коментарі був небагатослівним і сказав лише, що лишився незадоволений тим, що його підопічні не виконали завдання на гру.

«Грали перші двадцять хвилин, по-моєму, і останні двадцять хвилин. Коли забили гол, команда вважала, що буде забивати або, що вони виконали завдання. Коли пропустили, знову ж таки, почали рухатися, почали грати більше вперед. А так грали по рахунку. Ми хлопцям говорили в перерві в роздягальні, що треба виходити і забивати другий м'яч з цією командою. Тут, напевно, питання в площині психології більше. Я вважаю, що результат для нас негативний, тому що ми сюди їхали за трьома очками», - сказав головний тренер «Полісся» Олександр Призетко.

«Вивчили інформацію по «Поліссю» і знали, що прийшли нові футболісти, прийшов новий тренерський штаб. Середній вік команди - приблизно 25-26 років. Тобто, команда досвідчена і ми це знали. Від того і відштовхувались в підготовці. Знали, що в команди буде зовсім інший футбол, який побудований на коротких і середніх передачах. В принципі ми були до того готові. Ми знали, що суперник хороший і футбол буде відрізнятись від того, коли ми грали перед новим роком. Ми очікували важкої гри. По ходу гри, як вона складувалась, то, скажімо так, результат нас влаштовує. Не знаю наскільки він закономірний, бо і «Полісся» мало моменти, ми, можливо, якісь напівмоменти мали і гра могла повернутись як в одну, так і в іншу сторону. Для першої гри скажемо, що результат позитивний», - сказав у післяматчевому коментарі головний тренер ФК «Скала» Роман Гнатів.

Наступний матч ФК «Полісся» проведе вже цієї п’ятниці проти футбольного клубу «Арсенал-Київщина». Наразі жовто-зелені посідають восьму сходинку із 17-ма очками.

Нагадаємо, наставники «Скала» та «Полісся» прокоментували матч, що завершився нічийним рахунком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Призетко фетбол Полісся  
Матеріали по темі