Місто

Житомирський ЖЕК заборгував РЕМ більше 366 тис. грн, кілька будинків можуть залишитися без світла

3 April 2018, 14:10

Третього квітня до редакції Житомир.info звернулися мешканці будинку за адресою вул. Шевченка,41 та повідомили, що через декілька днів РЕМ має відключити їм світло.

«ЖЕК каже, що мешканці боргують їм за світло, тому вони не можуть розрахуватися з РЕСом. Вже навіть підготували та вивісили списки боржників. Проте обленерго все ж 5 квітня планує відключити кілька будинків від електропостачання», - розповіли житомиряни.


Житомир.info вирішив дізнатися у директора КП «ВЖРЕП №16» Максима Трухнія, яка сума станом на початок квітня боргу за спожиту електроенергію та чи буде вона повністю погашена.

«На сьогодні КП «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 16» заборгувало перед обленерго 366 тис. грн. Із них, левова частка це Шевченка, 41, 43 та Івана Гонти, 2. Чому така ситуація виникла? Тому що у цих будинках немає в людей лічильників, і нарахування йде по загальнобудинковому лічильнику. Неодноразово ходив в обленерго, писали їм листи. На сьогоднішній день ми не можемо сплатити цей борг. Якщо нам пільги та субсидії прийдуть вчасно, обіцяють в першій декаді квітня, то ми навіть гасимо повністю всі кошти. Я вам хочу сказати, що вже від світла відключили адмінприміщення КП «ВЖРЕП №16». Плануємо також звертатися до міського голови, але поки вирішуємо це питання. Також просимо обленерго взяти на прямі розрахунки ці три будинки. Наприклад, Шевченка, 43 на 90% готовий, аби його взяти на обслуговування, і в мешканців буде тариф не 1 грн 69 коп., а менший», - розповів Максим Трухній.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2017 року п’ятеро осіб, назвавшись працівниками ЖЕКу, почали відключати світло у гуртожитку по вулиці Шевченка, 43. Жодних відповідних документів при цьому вони мешканцям не пред’явили. Врешті, між ними та господарем однієї з кімнат сталася бійка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖЕК обленерго світло борг Шевченко  
Матеріали по темі