Влада

Заступник мера розповів, хто у Житомирі може розраховувати на монетизацію пільг

4 April 2018, 10:31

У Житомирі наразі проживає більше 58 тис. осіб, які можуть користуватися пільгами на проїзд, проте під постанову Кабінету Міністрів щодо монетизації – підпадає набагато менше.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«На сьогоднішній момент, в місті Житомирі проживає 58 089 осіб, які можуть користуватися правом пільгового проїзду в громадському транспорті. Під перелік категорій, які зазначені в постанові КабМіну №197 від 14.03.18 «Про монетизацію», підпадає 18 686 осіб з цього списку. В підвішеному стані перебувають дві категорії, одна з яких найчисельніша - пенсіонери за віком та інваліди 3 групи. Пільга на проїзд для них сьогодні не передбачена Законом України і, відповідно, не врахована в постанові про монетизацію. Таких осіб в Житомирі майже 40 тис. Сума очікуваної виплати для людей може становити 90-108 грн на місяць. Відносно незначна сума для осіб, які часто користуються транспортом, але суттєва при розрахунку навантаження на міський бюджет. Адже за задумом творців постанови КМУ саме органи місцевого самоврядування, в разі погодження на такий механізм монетизації, повинні забезпечити ці виплати. Перспективи грошової монетизації, навіть зазначених категорій, на місцях є доволі примарними, як з позиції органів місцевого самоврядування, так і з точки зору самих користувачів в містах. Маємо свої думки та ідеї з цього приводу, які презентуємо найближчим часом», - написав Дмитро Ткачук.


Фото зі сторінки у Facebook Дмитра Ткачука

Нагадаємо, суд скасував часові обмеження перевезення пільговиків у маршрутках Житомира, але рішення в дію не вступило і може бути оскаржене до апеляційного адміністративного суду протягом місяця з дня його проголошення

Як повідомляв Житомир.info, до 1 червня 2018 року обласні державні адміністрації мають затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам, а органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все як є зараз.

16 травня 2017 року Житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій. Нові тарифи почали діяти з 1 червня. 11 жовтня на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів. А вже 13 жовтня виконком знизив вартість проїзду у маршрутках до 4 грн та обмежив час проїзду пенсіонерів – з 10.00 до 16.00, нові тарифи почали діяти з 19 жовтня. За підвищення вартості проїзду у маршрутках з 4 грн до 5 грн голосували на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада: крім подорожчання проїзду у маршрутках всі інші умови перевезення і вартість проїзду для школярів та в електротранспорті залишилися незмінними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук монетизація пільга  
Матеріали по темі