Влада

Житомир отримає підтримку від ЄС на розвиток відкритих даних та реконструкцію набережної в парку

5 April 2018, 10:40

Житомир став учасником пілотного проекту ЄС щодо сприяння розвитку відкритих даних та отримає 12,5 млн грн грантових коштів на реконструкцію набережної в парку ім.Гагаріна та гідропарку.

Про це говорили на засіданні міськвиконкому 4 квітня.

«Завтра ми підписуємо в Кабміні меморандум по відкритих даних. Що міська рада є сьогодні відкритою для громади, для бізнесу. З України для цього проекті відібрали три міста – Кропивницький, Івано-Франківськ і Житомир», - повідомила заступниця мера Світлана Ольшанська.

Секретар міської ради Наталія Чиж поінформувала, що перед цим Житомир виграв конкурс між обласними центрами.

«Житомир визнали як один з найкращих по прозорості, по відкритості до людей, по оприлюдненню інформації на сайті міської ради. Це є пілотний проект, нас будуть навчати, дають нам безкоштовну платформу і ми будемо прикладом для всієї України», - пояснила Наталія Чиж.

«Укрінформ» повідомляє, що 5 квітня об 11.00 представники міської влади Житомира, Івано-Франківська та Кропивницького підпишуть Меморандум про реалізацію пілотних проектів з відкритих даних у своїх містах з Державним агентством з питань електронного урядування України та проектом USAID/Uk Аid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах».

Метою пілотного проекту є сприяння розвитку відкритих даних у містах. Реалізація пілотного проекту передбачає:

- здійснення аудиту даних та визначення переліку пріоритетних наборів даних у містах;

- створення порталів з відкритих даних міст;

- розробку інтерактивних веб-візуалізацій;

- розробку нормативно-правової бази щодо політики відкритих даних міст;

- можливість приєднання міст до Міжнародної хартії відкритих даних та отримання міжнародної експертної допомоги.

Мер Сергій Сухомлин також повідомив, що ЄС виділить 12,5 млн грн на реконструкцію гідропарку на набережної в парку Гагаріна.

«Ще приємна новина – Євросоюз виділяє грантові кошти по програмі секторальної підтримки, у нас був проект по набережній, по реконструкції гідропарку, вже комісія визнала одним із переможців Житомир і ми маємо отримати 12,5 мільйонів гривень грантової допомоги по цьому проекту», - сказав мер Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, в ефірі програми «Діалоги» 7 квітня 2017 року заступник мера Матвій Хренов розповідав, що група спеціалістів та архітекторів розробляє та детально пропрацьовує концепцію нового пішохідного маршруту вздовж берега річки Тетерів. В інтерв’ю в січні цього року мер Сергій Сухомлин казав, що проект по набережній в парку вже готовий, на нього місто планує отримати фінансування від Європейського Союзу за рахунок грантових грошей за програмою секторальної підтримки України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком ЄС проект Сухомлин Ольшанська Чиж набережна грант  
Матеріали по темі