Влада

Президент вважає, що у держави достатньо механізмів для врегулювання питання незаконного видобутку бурштину

5 April 2018, 15:59

Президент Петро Порошенко вважає, що в держави є достатньо механізмів для врегулювання питання незаконного видобутку бурштину.

Про це він сказав 5 квітня на прес-конференції у Вінниці, відповідаючи на питання журналісти щодо того, що північні райони Рівненщини страждають від видобутку бурштину.

«Не страждають. Якщо ви поїдете і спитаєте людей, які там працюють на Рівненщині, вони всі будуть захищати своє право видобувати бурштин. І це треба впорядкувати. Спитайте їх – вони за те, щоб припинили, чи ні? Чия це відповідальність – відповідних ліцензуючих органів, які мають впорядкувати, забезпечити природоохоронні заходи. На Рівненщині де вони добувають – в лісах. Що вони там роблять – вирубають ліси, що заборонено законом, роблять кроки по порушенню законодавства, виставляють охорону свою цілими селами і пробують таким чином вирішувати це питання. Це неприйнятно», - сказав президент.

Він також повідомив, що питання нелегального видобутку бурштину розглядалося під час візиту в Рівненську область.

«Під час останнього відвідування Рівненщини я ще раз нагадав і прокуратурі, і СБУ, і Нацполіції, що це їхня зона відповідальності. І не треба кивати на будь-яке законодавче врегулювання. У нас на сьогоднішній день є абсолютно чітка модель, як це закривати. Впевнений в тому, що це буде також одна із перших зон відповідальності Уряду, поліції, яка має за це відповідати, і я дав відповідне доручення голові обласної державної адміністрації», - сказав Петро Порошенко.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня цього року в Олевському районі Житомирської області поліцейські затримали 6 нелегальних бурштиношукачів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин президент Порошенко  
Матеріали по темі