Події

У Житомирській області розпочався «сезон» горіння сухої трави

5 April 2018, 16:17

4 квітня рятувальники отримали інформацію про загорання минулорічного сухостою поблизу с. Крупчатка Лугинського району.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«4 квітня о 14:19 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання минулорічного сухостою поблизу с. Крупчатка Лугинського району. Через вітряну погоду вогонь швидко наближався до осель місцевих жителів та до лісопосадки. Вже на місці події з’ясувалося, що на полі горить суха рослинність на площі біля 1 га. Для її гасіння рятувальники одночасно застосували «хлопавки», збиваючи вогонь по кромці, та подавали воду від пожежного автомобіля. О 14:32 пожежу вдалося локалізувати та не допустити розповсюдження вогню у бік помешкань місцевих жителів, розташованих у 10 метрах від палаючого сухостою та на лісове насадження. О 14:45 зусиллями бійців ДСНС пожежа була ліквідована. Вогнем знищено сухий трав’яний настил та чагарники на площі 1 га. До ліквідації загоряння залучалося 4 рятувальників та 1 одиниця пожежної техніки», - йдеться у повідомленні.

За інформацією рятувальників, впродовж минулої доби подібне займання минулорічного сухостою ліквідовано також поблизу с. Хомутець Брусилівського району, тут вогнем пройдено ще 1 га території. Наразі остаточні обставини обох подій встановлюються фахівцями.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня прес-служба міністерства екології та природних ресурсів поінформувала про те, що мінприроди хоче збільшити штрафи за випалювання сухої трави до 6 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальники суха трава  
Матеріали по темі