Здоров'я

За 3 місяці на кір захворіли майже півсотні жителів Житомирської області, в тому числі 19 дітей

5 April 2018, 16:37

За три місяці 2018 року на кір захворіли 43 людини, більша частина – це дорослі, у переважної більшості не було щеплення.

Про це 5 квітня написав сайт Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«Питання епідемічної ситуації з кору в цілому в Україні та, зокрема, в області залишається актуальним. Всього за 3 місяці 2018 року в області відповідно до статистичної звітності зареєстровано 43 випадки кору, показник на 100 тисяч населення становить 3,46: 30 випадків кору зареєстровано в лютому місяці, 13 випадків в березні. Серед захворілих 55% складають дорослі (24 випадки). Серед дітей найбільш вразливими є вікові категорії дітей до року та 5-9 років», - інформує держустанова.

У переважної більшості захворілих були відсутні щеплення. Захворювання реєструються в місті Житомирі, Попільнянському, Андрушівському, Житомирському, Чуднівському, Ємільчинськомку, Радомишльському, Коростенському та Брусилівському районах.

З початку квітня цього року вже зареєстровано 4 випадки цього захворювання: 3 випадки серед дорослих та 1 випадок у дитини 6 років. За даними завідуючої відділом епіднагляду, фахівці лабораторного центру проводять протиепідемічну роботу у вогнищах інфекції.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно управління охорони здоров’я назвало район у Житомирській області, де від кору вакциновані 97% дітей.

Наприкінці березня з’ясувалося, що в інфекційному відділенні житомирської лікарні №1 лікують нацгвардійців, хворих на кір. У військовій прокуратурі запевнили: епідемії немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцина щеплення  
Матеріали по темі