Влада

Селу в передмісті Житомира хочуть повернути незаконно продану будівлю дитсадка

6 April 2018, 12:30

Житомирська місцева прокуратура вимагає повернути територіальній громаді незаконно проданий дитсадок в селі Дениші Житомирського району.

Про це 5 квітня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирська місцева прокуратура, з метою захисту державних інтересів у сфері охорони дитинства, подала позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу будівлі дитячого садка у с. Дениші Житомирського району, а також повернення його до комунальної власності. Йдеться про те, що у травні 2017 року Тетерівська сільська рада, після проведення прилюдних торгів на аукціоні, уклала із жителем Житомирського району договір купівлі-продажу будівлі дитячого садка загальною площею 157,78 кв. м вартістю понад 20 тис грн, що у с. Дениші», - інформує прес-служба.

Прокуратура встановила, що відчуження у приватну власність фізичній особі дитячого садка, що належить до комунальної власності, відбулося з порушенням вимог Законів України «Про освіту» та «Про дошкільну освіту». Місцева прокуратура заявила позов, який наразі перебуває на розгляді у Житомирському районному суді, судовий розгляд призначений на 30 травня 2018 року.

У прес-службі прокуратури Житомирської області Житомир.info уточнили, що малюки ходять в інший дитсадок, однак це не привід не повертати будівлю, що належить громаді.

Нагадаємо, в 2015 році колишню адмінбудівлю в Денишах переробили на сучасний дитячий садок, ремонт тривав 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, кілька років тому прокуратура домоглася через суди повернення державі будівлі колишньої школи в Житомирі, а обласній раді - будівлю по Домбровського, 38 в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок прокуратура суд  
Матеріали по темі