Місто

Спеціалісти Держпраці оштрафували на 300 тис. грн житомирського підприємця за трьох неоформлених робітників

6 April 2018, 13:01

На підставі інформації, наданої Пенсійним фондом України, інспектори праці управління Держпраці у Житомирській області провели інспекційне відвідування підприємства у місті Житомирі, основним видом діяльності якого є оптова торгівля парфумними та косметичними товарами.

Про це інформує прес-служба управління Держпраці в Житомирській області.

«Під час інспекційного заходу встановлено, що штатна чисельність підприємства складається з однієї людини – директора, а всі інші роботи виконуються за цивільно-правовими договорами. Проте проаналізувавши надані директором договори, первинні бухгалтерські документи, фахівці управління Держпраці встановили підміну трудових відносин цивільно-правовими, що перешкоджає реалізації працівниками права на працю, соціальний захист, відпочинок, оплачувану відпустку та здорові і безпечні умови праці. За результатами інспекційного відвідування винесено припис щодо усунення виявлених порушень. Втім згідно з Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю штраф за використання праці неоформлених працівників вживається незалежно від факту усунення виявлених порушень у ході інспекційного відвідування або невиїзного інспектування. Відтак, постановою управління Держпраці на підприємство накладено штраф у сумі 335 070 гривень (тобто 111690 гривень за кожного неоформленого працівника)», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня у Житомирі мобільна група описала приміщення підприємства, яке заборгувало працівникам та державі більше 700 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраця робітник оформлення підприємець  
Матеріали по темі