Здоров'я

За видатками на охорону здоров’я Житомирська область знаходиться на 15 місці серед 22 регіонів Україні

6 April 2018, 16:21

6 квітня Українському кризовому медіа центрі відбулася прес-конференція на тему «Як розподіляються бюджетні кошти областей на охорону здоров’я».

Тимофій Бадіков, заступник голови Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України, розповів, що 7 квітня в усьому світі відзначають День здоров’я. Цьогорічна тема – всезагальне охоплення послугами охорони здоров’я. Активісти дослідили, скільки в обласних бюджетах на 2018 рік закладено на охорону здоров’я.

«Це план. Ми всі знаємо, що по факту є різниця, і гроші, які закладено на охорону здоров’я, виділяються наприкінці року. У нас є цей проект. Ми будемо аналізувати видатки на охорону здоров’я не тільки областей, але і міст, і ОТГ. Наступного року ми проаналізуємо факт витрачених коштів», – наголосив Тимофій Бадіков.

Незалежне дослідження бюджетних видатків на сферу охорони здоров`я 22 областей (крім Донецької та Луганської області і Автономної Республіки Крим) проводила громадська організація «Платформа здоров’я».

«До трійки лідерів увійшли: Дніпропетровська, Одеська і Херсонська області. Проте навіть трійка лідерів витрачає на охорону здоров`я недостатньо і ми рекомендуватимемо збільшувати видатки на охорону здоров`я усім місцевим бюджетам по всім існуючим програмам, а також започатковувати нові. Це дослідження допоможе нам визначити, які області недооцінюють важливість витрачати на охорону здоров`я, більш ретельно працювати з ними і добиватися збільшення видатків, замість безцільного накопичення бюджетних коштів на депозитах», - зазначають автори дослідження.

Житомирська область у цьому рейтингу займає 15 місце. На охорону здоров’я в Житомирській області планують витратити 12,23% обласного бюджету.




Як повідомляв Житомир.info, до кінця 2018 року в Житомирській області планують побудувати та ввести в експлуатацію перші 10 нових сучасних амбулаторій для жителів сільської місцевості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет рейтинг медицина  
Матеріали по темі