Влада

Голова ДСНС повідомив про перші результати перевірок ТРЦ та підозрілі дзвінки з пропозиціями «порєшать»

11 April 2018, 13:15

На сьогодні ДСНС виявлено понад 15 тисяч порушень, з яких більше 5 тисяч не усувались протягом тривалого часу.

Про це повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін під час засідання Уряду 11 квітня – інформує прес-служба ДСНС України.

Цього дня Голова Служби доповів про перші результати перевірок об'єктів із масовим перебуванням людей, закладів охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням, а також шкіл та садочків. Микола Чечоткін повідомив, що перевіркам підлягають понад 30 тисяч об'єктів із масовим перебуванням громадян: із них більше 4 тисяч торговельно-розважальних центрів, майже 2 тисячі лікарень, а також понад 25 тисяч шкіл та дитячих садків.

«Для проведення наглядових заходів задіяно більше 2 300 працівників ДСНС України. Особлива увага під час перевірок звертається на питання щодо забезпечення безпеки людей, а саме: відповідність вимогам пожежної безпеки, шляхи евакуації, наявність і технічних стан систем автоматичної пожежної сигналізації та пожежогасіння, а також системи оповіщення та димовидалення. Додатково з персоналом закладів проводяться профілактичні відпрацювання їхніх дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, в тому числі із залученням підрозділів ДСНС», - доповів Микола Чечоткін.

На сьогодні перевірено 1 319 об'єктів, з яких 937 дошкільних та шкільних закладів, 56 лікарень зі стаціонарним лікуванням, 326 торговельно-розважальних центрів і об'єктів дозвілля. Під час перевірок виявлено понад 15 000 порушень, з яких більше 5 тисяч не усувались протягом тривалого часу.

«Всього на керівників об'єктів накладено 1 200 адміністративних стягнень, за порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови про закриття 37 об'єктів, з них: 16 ТРЦ, 18 дошкільних та шкільних закладів, а також 3-х лікарень», - зазначив голова ДСНС.

Микола Чечоткін повідомив, що проміжні результати перевірок будуть висвітлені на сайті ДСНС з подальшим щотижневим оновленням. Користуючись нагодою, він звернувся до керівників об'єктів з проханням повідомляти правоохоронні органи та ДСНС про підозрілі дзвінки щодо «вирішення» питань з проходженням перевірки.

«До нас доходить інформація, що керівникам ТРЦ телефонують із пропозицією «повирішувати» за певну винагороду лояльне проходження перевірки. Я хочу запевнити, що це діють або групи шахраїв, або ті люди, що хочуть скомпрометувати нашу Службу», - наголосив голова ДСНС.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вкотре підкреслив, що ключове завдання перевірок – не штрафи, а реальна безпека людей.

«Ми маємо справу з безвідповідальністю. І нехтування правилами безпеки призводить до жертв. А з бардаком миритися не збираємося. Ми постійно будемо моніторити ситуацію. Всіх, хто перестануть звертати увагу на вимоги покращити ситуацію з безпекою людей, ми змусимо навести лад. Я віддаю перевагу безпеці громадян. Не випробовуйте наші можливості. Будемо йти по всій країні і наводити порядок», - сказав глава Уряду, звертаючись до керівників громадських закладів.

Нагадаємо, 7 квітня у ТРЦ «Оноре де Бальзак» в місті Бердичів евакуювали близько 350 відвідувачів через задимлення у вентиляційній шахті.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки торговельних центрів України після пожежі в російському місті Кемерово.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ ДСНС перевірка Чечоткін Гройсман ТРЦ  
Матеріали по темі