Політика

В Радомишлі місцеві мешканці разом із активістами ГО «Дістало!» посеред міста зупинили лісовоз без номерних знаків

12 April 2018, 20:24

В Радомишлі місцеві мешканці разом із активістами ГО «Дістало!» прямо посеред міста зупинили лісовоз без номерних знаків, який перевозив деревину без жодних документів.

Про це 12 квітня повідомив лідер громадського об’єднання «Дістало», доктор юридичних наук, професор Віталій Журавський на своїй сторінці у Facebook.

«Розлючені таким нахабством, радомишляни влаштували імпровізований мітинг, викликали поліцію, вимагаючи реакції влади та правоохоронців. Поліція не знайшла кращого рішення, аніж перевезти вантажівку з деревиною до поліцейського відділку начебто для перевірки документів. Але люди вимагали з’ясувати всі подробиці «загадкового рейду» на місці, тим паче, за наявною інформацією, автомобіль-порушник перебував на балансі Радомишльського лісгоспу», - пише Віталій Журавський.

Представники лісомисливського господарства, як і очікувалося, у відділок не з’явилися. Тоді активісти ГО «Дістало» особисто вирушили у лісгосп за поясненнями. Чи варто говорити про те, що нікого з керівництва на робочому місці «не виявилося». Спочатку воно начебто «перебувало на посадці лісу». А коли радомишляни попросили вказати конкретне місце, з’ясувалося, що керманичі лісгоспу загалі знаходяться в Житомирі.

Такий цирк тривав упродовж усього дня.

«Два роки поспіль ми намагаємося достукатися до СБУ, МВС, прокуратури, Кабміну і місцевих органів влади з єдиною вимогою - зупинити масову вирубку лісів. Проте замість розуміння та співпраці наштовхуємося на цинізм та байдужість. Сьогодні мешканці Радомишля засвідчили – їхній терпець урвався», - наголошує лідер ГО «Дістало».

Вимога людей залишається незмінною – припинити будь-яку вирубку до моменту, поки слідство не встановить винних осіб в розкрадені лісу за матеріалами СБУ.

Прес-служба громадського об’єднання «Дістало»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Журавський Радомишль лісоводи "Дістало" 
Матеріали по темі