Події

За добу рятувальники в Житомирській області ліквідували 20 пожеж: горіла трава, сміття, оселі та господарські будівлі

15 April 2018, 11:34

Упродовж доби вогнеборці Житомирщини ліквідували 20 пожеж.

Про це 15 квітня повідомляє прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«14 квітня о 09:57 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Кам’яна Гірка Лугинського району. Селяни, побачивши густий дим, що простягався вздовж населеного пункту, одразу викликали рятувальників. По прибуттю чергового караулу вогнеборців було встановлено, що посеред села горить суха трава на площі 2 га. Через суху та вітряну погоду полум’я швидко розповсюджувалось. У кількох метрах від осередку займання розташовані житлові будинки, проте рятувальники не допустили перекидання на них вогню», - йдеться у повідомленні.

Силами бійців ДСНС о 10:39 пожежу локалізовано, а о 12:00 ліквідовано. Внаслідок загоряння вогнем знищено 2 га сухотрав’я.

Ще одне займання сухої рослинності вогнеборці ліквідували в с. Українка Малинського району. Там згоріло лише 0,1 га сухостою.

Серед інших займань: 7 разів вогнеборці Житомирщини гасили палаюче сміття, а також ліквідовували пожежі осель та господарських будівель. Внаслідок усіх загорянь загиблих та травмованих не виявлено. Причини пожеж наразі встановлюють фахівці.

Також ДСНС інформує, що за повідомленням УкрГідрометцентру, 15-16 квітня у західних, Житомирській, Вінницькій областях надзвичайний (5 класу), на решті території високий (4 класу), місцями надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки.

Як повідомляв Житомир.info, за довгостроковими прогнозами житомирських синоптиків, після 22 квітня в області очікується зниження температури повітря на 3-6 градусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС погода  
Матеріали по темі