Суспільство

Компанія «Вівад 09» влаштувала екологічну акцію, упродовж якої висадили 6 тисяч дубів

16 April 2018, 11:44

Вони вдягають рукавиці і готуються до відповідального завдання. Першокласники з Романівської гімназії будуть висаджувати ліс.

«Сьогодні ми з вами посадимо молоденькі дубки, а це вважається одним із самих міцних дерев, які ростуть в нашій місцевості, і відносяться до найбільш цінних порід. Ми з вами хочемо, щоб зазеленився ліс, бо ліс нам дає кисень», - розповідає дітям вчитель Олена Вітюк.


Багато хто із дітлахів висаджує своє перше у житті дерево. Взяти участь у висадці лісу школярів запросили представники компанії «Вівад09», яка упродовж багатьох років влаштовує екологічні акції.

«Товариство «Вівад09» є одним з провідних деревообробних підприємств в Україні, виготовляє готову продукцію з дубової деревини. Специфікою підприємства є те, що жоден кубометр, який надходить на його заводи, не виходить у вигляді відходів. Тобто у нього повний закритий цикл переробки. На підприємства працюють понад 750 працівників. Звісно, підприємство зацікавлене в тому, щоб лісові масиви. ресурси дубові у нас поновлювалися», - розповідає заступник генерального директора компанії «Вівад09» з громадської роботи Валерій Міцкевич.

Висаджувати дерева беруться у парковій зоні Романова. Силами підприємства «Вівад09» тут облаштована інфраструктура для відпочинку. Молоді дуби ростимуть на місці вирубки сосен.

«Вирощуємо ми дуб. Змінюємо, бо сосна через низький рівень ґрунтових вод починає всихати, дубові насадження себе почувають краще. Тому ми хворі насадження забираємо і замінюємо на дуб, який через 100 років виросте великим, могутнім. Буде користь», - пояснює лісничий Романівського лісництва ДП Бердичівський лісгосп Сергій Білостенний .

А тим часом на ділянці у Чуднівському районі працівники компанії «Вівад09» також беруться висаджувати дубовий ліс на місці, де відбулася планова вирубка березового гаю.

«Сівозміна та відновлення лісу є основний компонентом біовідновленя та екологічної рівноваги на планеті. Перед цим тут була березина, зараз тут проводиться дубове насадження. Сьогодні ми вибрали цю ділянку з працівниками компанії «Вівад09», щоб її озеленити і також залучили громадських активістів Чуднівщини для того, щоб вони бачили, що це все відновлюється», - розповіла секретар та помічник генерального директора компанії «Вівад 09» Анастасія Кравчук.

«Лісокультурна кампанія проводиться по новітній технології. У мене в руках дубовий сіянець, коренева система якого знаходиться у торф’яній таблетці. І коли він висаджується в грунт. він практично не має відпаду, має 100% приживлюваність. Ця технологія у Житомирській області розробляється тільки житомирський лісгоспом, тому ці сіянці були товариством “Вівад09” закуплені і зараз ці дерева висаджуються, ви бачите, люди працюють», - зазначає Валерій Міцкевич.

Упродовж акції учасники висадили понад 6 тисяч молодих дубів. Організатори ж обіцяють продовжувати традицію з року в рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі