Місто

Фонтан на Михайлівській у Житомирі планують запустити вже цієї суботи

17 April 2018, 17:20

На вулиці Михайлівській тривають останні приготування перед запуском фонтану. Робітники розчищають механізми конструкції, проводь останні налаштування та монтують додаткове обладнання.

Головний архітектор Житомира Юрій Безбородов у коментарі Житомир.info розповів, що запустити фонтан планують вже найближчими днями.


Окрім того, теслярі розпочали монтувати другу частину параметричної лавки на майдані посеред площі на пішохідній вулиці Житомира. За словами Юрія Безбородова, конструкція лавки доволі складна, за проектом планується встановлення підсвітки, тому облаштування цього об’єкту триватиме трішки довше.

«Зараз ми можемо спостерігати процес розконсервації фонтану. Йде монтаж обладнання, насоси, фільтри та таке інше. Прибираємо сміття, яке за зиму туди потрапило. Будемо наповнювати водою чашу басейну та будемо виконувати пуско-налагоджувальні роботи. Сподіваємось, що до цієї суботи він вже запрацює. Я сподіваюсь, що нас не підведе відключення води чи ще якісь пригоди, і це вже буде відкриття фонтану. На задньому плані можна побачити другу чергу параметричної лавки. Перша була відкрита ще восени минулого року. Зараз вже дійшли руки та фінансування на другу чергу. Сподіваємось, що за місяць до початку літа ми її доробимо», - розповів головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

Юрій Безбородов також розповів, що на частині вулиці, яка ближче до Київської, планують встановити інсталяцію із парасольок, її монтаж розпочнеться вже з 20 квітня. За його словами, ця європейська традиція прижилась в різних українських містах і доволі непогано виглядатиме в Житомирі. Головний архітектор також анонсував відкриття арт-кіно-простору на літньому майданчику в кінотеатрі ім. Івана Франка, яке відбудеться вже цієї п’ятниці в 20:30.

Як повідомляв Житомир.info, фонтан на Михайлівській почали відновлювати ще влітку 2017-го. На початку 2017 року Сергій Сухомлин говорив, що спонсорами фонтану виступлять італійська компанія і такий собі «пан Федансе», який повністю оплатить обладнання вартістю 50 тисяч євро. Попри бажання міської влади встигнути зі здачею об’єкта до Дня Житомира фонтан не запрацював до 10 вересня. 5 жовтня 2017 фонтан запустили в тестовому режимі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Безбородов Михайлівська фонтан  
Матеріали по темі