Події

Біля бердичівського мосту в Житомирі рибоохоронний патруль затримував порушників-рибалок з поліцією

17 April 2018, 17:50

З моменту нересту риби, а саме з 1 квітня, житомирські рибоохоронні патрульні вже виявили 94 порушення правил рибальства, з них третю частину склали грубі порушення.

Про це інформує прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«8 квітня, близько 23 години на телефон «гарячої лінії» надійшло повідомлення про те, що в районі с. Старий Бобрик Хорошівського району, на Іршанському водосховищі здійснюється незаконний вилов риби. На місце події виїхала оперативна група рибоохоронного патруля. Було затримано трьох громадян, які виявилися грубими порушниками правил рибальства. Інспекторами вилучено 3 сітки та 11 кг незаконно добутої риби. Збитки, завдані рибному господарству області склали 21 352 грн. Справи направлені до суду, де правопорушникам доведеться сплатити штраф до 680 грн та компенсувати завдані збитки. Також, при відпрацюванні зазначеного водосховища інспекторами виявлено та вилучено ще 8 безхазяйних сіток. Про це було складено відповідний акт», - інформують у прес-службі.

«Всього за 15 днів нересту інспекторами вилучено з водойм області 157 заборонених знарядь лову. Стосовно правопорушників нараховано збитків, завданих рибному господарству області на суму близько 50 000 грн. На цих вихідних трапилась і неприємна подія. Так, в ніч з 14 на 15 квітня під час патрулювання на р. Тетерів, що біля Бердичівського мосту, інспекторами у тепловізор було помічено двох громадян, які ловили рибу двома сітками. При затриманні та встановленні обставин події, дані особи почали чинити опір. Для їх затримання рибоохоронним патрульним довелося викликати два наряди поліції. Вже у відділу поліції їх особи було встановлено та складені стосовно них адміністративні протоколи, як за грубе порушення Правил любительського та спортивного рибальства», - йдеться у повідомленні.

Житомирський рибоохоронний патруль просить усіх небайдужих громадян обов’язково повідомляти про виявлені порушення на водоймах та ринках області на телефон «гарячої лінії»: (0412)24-57-81, або 0674146074.

Нагадаємо, за перші вісім днів нересту Житомирський рибоохоронний патруль виявив 40 правопорушень, з них 17 грубих порушень Правил любительського та спортивного рибальства.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня в Житомирській області встановлена заборона на вилов риби і раків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохоронний патруль риба нерест  
Матеріали по темі