Влада

Місцеві бюджети Житомирської області боргують «Укрзалізниці» 7 млн грн за перевезення пільговиків

19 April 2018, 16:57

Перевезення пільговиків залізничним транспортом, медична реформа та ремонт доріг – ці питання обговорювались на нараді з головами районних рад та керівниками об’єднаних територіальних громад, яку провів 19 квітня голова обласної ради Володимир Ширма – повідомляє прес-служба Житомирської облради.

«За словами представників Козятинської та Коростенської дирекцій залізничних перевезень, залізничники виконують свої зобов’язання при перевезенні пільговиків, але при цьому ніхто не гарантує відшкодування за ці перевезення. Хоча законодавством передбачено, що компенсувати збитки за пільгове перевезення мають місцеві бюджеті, але лише за минулий рік за перевезення пільговиків області не відшкодовано понад 7 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У керівників місцевої влади теж є нарікання на роботу залізничників, зокрема – відсутність чіткого механізму обліку пільговиків та кількості поїздок, на підставі якого має здійснюватись відшкодування за рахунок місцевих бюджетів. На думку Володимира Ширми, найкращий варіант вирішення цієї проблеми – монетизація пільг.

«Ми всі розуміємо, що залізничний транспорт для жителів області, зокрема районів, вкрай необхідний. Але для того, щоб вирішити питання відшкодування за пільгове перевезення потрібна монетизація пільг. Будемо готувати відповідне звернення депутатів обласної ради до центральних органів влади, вносити це питання на профільні комісії та на чергову сесію обласної ради», - наголосив Володимир Ширма.

Він також зупинився на питанні ремонту доріг, закликавши місцевих самоврядців вже розпочинати процес підготовки.

«Разом із районами вже затверджений відповідний перелік доріг, які ремонтуватимуться. Всі ваші побажання враховано у регіональній програмі, і найпроблемніші дороги внесено до переліку. В області є гроші на дороги, погода вже сприяє проведенню ремонтів, тому не гальмуйте цей процес безпосередньо на місцях», - звернувся Володимир Ширма до присутніх.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня поточного року на засіданні Уряду були прийняті постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» та «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування», якою визначена кількість пільгових поїздок у громадському транспорті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Укрзалізниця пільга Ширма  
Матеріали по темі